http://www.slobodnaevropa.org

Slobodna Evropa

Mišković osuđen na dve i po godine zatvora

Slobodna Evropa 08.03.2019
Predsednik kompanije "Delta holding" Miroslav Mišković i njegov sin Marko proglašeni su krivima za poresku utaju, u ponovljenom postupku, šest godina od početka suđenja. Miroslav Mišković je osuđen na dve i po godine zatvora, dok je Marku određeno godinu dana kućnog pritvora uz nošenje... »

Kocijančić: Nastavak dijaloga jedini put napred

Slobodna Evropa 08.03.2019
Pregovaračka platforma kosovskog parlamenta za Evropsku uniju predstavlja “individualnu poziciju jedne strane”. ”Kao posrednik, EU ne komentariše individualne pozicije strana u dijalogu, ali je jasno da se samo kroz pregovore može doći do konačnog sporazuma”, izjavila je glasnogovornica... »

Koruška Katolička crkva zabranila misu u Bleiburgu

Slobodna Evropa 08.03.2019
Katolička crkva u Koruškoj, točnije biskupija Gurk-Klagenfurt odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga zbog toga jer se ova misa politički instrumentalizira, priopćila je u petak tamošnja Katolička crkva, a prenose hrvatski... »

Presude protiv bivših makedonskih čelnika

Slobodna Evropa 08.03.2019
Raniji direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštavanje Sašo Mijalkov je osuđen na tri godine zatvora, predsednik Demokratske partije Albanaca Menduh Tači na tri godine i dva meseca, a ostali optuženi u slučaju "Titanik 2" Specijalnog javnog tužilaštva su osuđeni na kaznu zatvora u... »

Medijska udruženja traže zaštitu za novinara Milana Jovanovića

Slobodna Evropa 08.03.2019
Članovi Radne grupa za bezbednost novinara iz medijskih asocijacija i udruženja saopštili su danas da je važno da nadležni organi preduzmu odgovrajuće mere da zaštite novinara Milana Jovanovića, nakon puštanja na slobodu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića. Kako se navodi u... »

Brnabić: Platforma Prištine je protiv zdravog razuma

Slobodna Evropa 08.03.2019
Odluka Prištine da usvoji platformu o dijalogu sa Srbijom predstavlja završni udarac dijalogu Beograda i Prištine, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić u petak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Ona je rekla da se radi o dokumentu "koji je protiv zdravog razuma". „On je... »

Orban: Fides bi mogao napustiti Evropsku narodnu partiju

Slobodna Evropa 08.03.2019
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da bi njegova vladajuća partija Fides mogla napustiti glavnu evropsku konzervativnu grupu zbog svađe oko anti-EU izborne kampanje. U utorak je lider Evropske narodne partije (EPP), njemački političar Manfred Weber, tražio da Fides skine bilborde... »

Orban najavljuje savez partije Fides sa poljskom strankom Pravo i pravda

Slobodna Evropa 08.03.2019
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će Fides partija, koja je na vlasti u Mađarskoj, ako bude izbačena iz članstva Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, zatražiti savez sa poljskom vladajućom strankom Pravo i pravda Jaroslava Kačinskog. On je, za mađarski... »

Ostavka vlade Finske zbog neuspješne reforme zdravstva

Slobodna Evropa 08.03.2019
Finska Vlada podnijela je ostavku nakon neuspješnih pokušaja reforme sistema zdravstva i socijalne zaštite, saopšteno je iz kancelarije finskog predsjednika Saulija Ninista. Finska televizija javila je da je predsjednik Finske prihvatio ostavku Vlade premijera Juhe Sipile i zatražio da Vlada... »

Hejl: Beograd i Priština da prekinu provokacije i obnove dijalog

Slobodna Evropa 08.03.2019
Američki državni podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl (David Hale) pozvao je u petak Srbiju i Kosovo da prekinu međusobne provokacije i obnove dijalog, a vlasti u Prištini da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije. "SAD pozivaju na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih... »

Arhiva 08.03.2019 » Slobodna Evropa

©2019 Netmark d.o.o.