Izvor: Sputnik arhiva vesti 08.03.2019

Miroslavu Miškoviću zatvor, njegovom sinu kućni pritvor

Sputnik 08.03.2019
Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića zbog pomaganja sinu da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih… »

Dodik: Ovde vršlja London, a ne Moskva

Sputnik 08.03.2019
Ako je iko na Balkanu vršljao i širio maligni uticaj, onda su to zapadne zemlje i njihove obaveštajne službe, a ne Rusija, izjavio je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. "Mnogo loših stvari koje su se ovde dešavale u… »

Katolička crkva u Austriji zabranila misu u Blajburgu zbog ustaških rituala

Sputnik 08.03.2019
Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise na Lojbaškom polju pored Blajburga zbog toga što se ova misa politički instrumentalizuje, saopštila je u petak tamošnja Katolička crkva. „Misa na polju pored… »

Hrvatska: Nema govora o tome da nas SAD blokiraju

Sputnik 08.03.2019
Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić negirala je napise o tome da SAD blokiraju ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), te napominje da je problem u tome što se čeka dogovor članica o… »

„Ovo je Crna Gora!“ Milačić se iz srca opštine Tuzi obratio Albancima (video)

Sputnik 08.03.2019
Lider „Prave Crne Gore“ Marko Milačić sa vrha brda Hum, u Malesiji, u opštini Tuzi, danas je poslao poruku liderima albanskih partija, kao i onima koji su proslavili pobjedu u Tuzima veličajući „Veliku Albaniju“ i Oslobodilačku vojsku… »

Tuča između albanskih i grčkih zatvorenika, jedan mrtav

Sputnik 08.03.2019
Jedan zatvorenik je poginuo, a sedam je povređeno u tuči u grčkom zatvoru Koridalos, javili su grčki mediji. Tuča je izbila između zatvorenika iz Grčke i Gruzije, s jedne, i Albanaca, s druge strane. Do tuče je došlo na psihijatrijskom odeljenju… »

„Historical Moment!“ Priština upravo otela „Trepču“

Sputnik 08.03.2019
Preduzeće „Trepča“ registrovano je danas u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo, što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto… »

Skandal: HRT emitovao izjave branitelja ispred natpisa „Ubij Srbina“

Sputnik 08.03.2019
HRT je u „Regionalnom dnevniku“ emitovao prilog u kojem su branitelji davali izjave dok je u pozadini stajao natpis „Ubi Srbina“. Portal „Indeks“ tim povodom prenosi da, ako ništa drugo, taj najnoviji primer dokazuje da HRT ostaje dosledan u… »

Vašington: Nećemo „na silu“ dostavljati humanitarnu pomoć Venecueli

Sputnik 08.03.2019
Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da upotrebljavaju silu za isporučivanje humanitarne pomoći Venecueli, čije vlasti odbijaju da je prime, izjavio je specijalni američki predstavnik za Venecuelu Eliot Abrams. „Vlada SAD je saopštila da… »

Crno na belo: Evo kako je Priština ubila dijalog i otvorila novu opasnu fazu

Sputnik 08.03.2019
Da je najnovija prištinska platforma za dijalog u stvari platforma protiv dijaloga, najslikovitije ukazuje podatak da se čak u pet navrata ona poziva na Ahtisarijev plan, koji je 2007. godine odbacila ne samo Srbija, nego i Ujedinjene nacije, a nijednom… »