https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Miroslavu Miškoviću zatvor, njegovom sinu kućni pritvor

Sputnik 08.03.2019
Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića zbog pomaganja sinu da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320.3 miliona dinara. Marko... »

Dodik: Ovde vršlja London, a ne Moskva

Sputnik 08.03.2019
Ako je iko na Balkanu vršljao i širio maligni uticaj, onda su to zapadne zemlje i njihove obaveštajne službe, a ne Rusija, izjavio je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. "Mnogo loših stvari koje su se ovde dešavale u poslednjih vek i po bilo je vezano upravo za... »

Katolička crkva u Austriji zabranila misu u Blajburgu zbog ustaških rituala

Sputnik 08.03.2019
Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise na Lojbaškom polju pored Blajburga zbog toga što se ova misa politički instrumentalizuje, saopštila je u petak tamošnja Katolička crkva. „Misa na polju pored Blajburga postala je deo manifestacije koja se... »

Hrvatska: Nema govora o tome da nas SAD blokiraju

Sputnik 08.03.2019
Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić negirala je napise o tome da SAD blokiraju ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), te napominje da je problem u tome što se čeka dogovor članica o daljem proširenju. „Nema govora o... »

„Ovo je Crna Gora!“ Milačić se iz srca opštine Tuzi obratio Albancima (video)

Sputnik 08.03.2019
Lider „Prave Crne Gore“ Marko Milačić sa vrha brda Hum, u Malesiji, u opštini Tuzi, danas je poslao poruku liderima albanskih partija, kao i onima koji su proslavili pobjedu u Tuzima veličajući „Veliku Albaniju“ i Oslobodilačku vojsku Kosova, OVK, saopštila je „Prava Crna Gora“.... »

Tuča između albanskih i grčkih zatvorenika, jedan mrtav

Sputnik 08.03.2019
Jedan zatvorenik je poginuo, a sedam je povređeno u tuči u grčkom zatvoru Koridalos, javili su grčki mediji. Tuča je izbila između zatvorenika iz Grčke i Gruzije, s jedne, i Albanaca, s druge strane. Do tuče je došlo na psihijatrijskom odeljenju zatvora, a u njoj je učestvovao veliki broj... »

„Historical Moment!“ Priština upravo otela „Trepču“

Sputnik 08.03.2019
Preduzeće „Trepča“ registrovano je danas u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo, što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata. Kako je preneo Kljan... »

Otrežnjenje! Nemačka i Francuska povukle potez protiv voljene Amerike

Sputnik 08.03.2019
Odluka Berlina i Pariza da ne održe vojne manevre u blizini Krima, koje je tražio Vašington, jeste deo pokušaja osamostaljivanja Evrope koja će gledati sopstveni interes, a koji nije konfrontacija sa Rusijom. Sa mesec dana zakašnjenja u nemačku javnost su procureli podaci da je njihova... »

Crno na belo: Evo kako je Priština ubila dijalog i otvorila novu opasnu fazu

Sputnik 08.03.2019
Da je najnovija prištinska platforma za dijalog u stvari platforma protiv dijaloga, najslikovitije ukazuje podatak da se čak u pet navrata ona poziva na Ahtisarijev plan, koji je 2007. godine odbacila ne samo Srbija, nego i Ujedinjene nacije, a nijednom na Briselski dijalog i Briselski sporazum.... »

Debakl EU: Beograd prinuđen na opciju B

Sputnik 08.03.2019
Sve sporazume koje smo u sklopu Briselskog dijaloga potpisali i primenili, trebalo bi proglasiti nevažećim. S obzirom da je dijalog Prištine i Beograda pod patronatom EU mrtav, mora se naći model da se vrati u UN, ocenjuje Vladislav Jovanović. Iz Platforme o nastavku dijaloga sa Beogradom, koja... »

Arhiva 08.03.2019 » Sputnik

©2019 Netmark d.o.o.