Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 15.03.2019

Još jedan protest “Jedan od pet miliona” održan u Čačku

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čačak – Kod spomenika Stepi Stepanoviću u 18 : 00 časova, nezadovoljni trenutnom vlašću u Čačku, ali i u Srbiji okupili su se građani i bili deo protesta “Jedan od pet miliona”. Okupljenim Čačanima obratio se gradonačelnik Šapca… »

Radošević: Poljoprivrednici dobili nove traktore, u IPARD fondovima tri puta više novca

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čačak - Srpski poljoprivrednici shvatili su značaj državnih subvencija i sve više apliciraju za dodelu sredstava. Ipard podsticaji više nisu tolika nepoznanica i sve je više zainteresovanih za konkurisanje. Za dodelu traktora imali smo 725 zahteva… »

Agronomski fakultet domaćin međunarodnog savetovanja o biotehnologiji

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čačak – Međunarodno savetovanje o biotehnologiji održano je danas na Agronomskom fakultetu u Čačku. Pre 24 godine sve je počelo kao zimska škola za agronome, danas to predstavlja prezentaciju stručnih istraživanja koja pomažu agronomima i… »

Dr Milan Lukić ponovo imenovan na dužnost direktora Instituta za voćarstvo u Čačku

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čačak – Upravni odbor Instituta za voćarstvo u Čačku imenovao je dr Milana Lukića (47) za direktora ove ustanove za razdoblje 2019 – 2023. godine, čemu je prethodila saglasnst Ministarstva nauke. On je u prvom mandatu obavljao dužnost… »

Čišćenje tuđeg smeća plaća iz svog džepa

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čačak - Na samom ulazu u srpsku Svetu Goru, najčešću turističku destinaciju, mesecima se lageruje smeće. Plac pored samog magistralnog puta pretvoren je u deponija, a vlasnik pomenute zemlje kaže za RINU da sada o svom trošku to mora da očisti… »

Nastavak gradnje Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Priboj - Nakon dve faze izgradnje Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je Turističkoj organizaciji Priboj dodatna sredstva za još jednu fazu uređenja i dogradnje postojećih kapaciteta… »

Dr Goran Đorđević ponovo imenovan na dužnost direktora Doma zdravlja u Topoli

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Topola – Odbornici su na današnjoj 27. sednici SO Topola imenovali za direktora Doma zdravlja „Sveti Đorđe“ Dr Gorana Đorđević, specijalistu opšte medicine. Direktoru je inače istekao mandat, današnjim glasanjem imenovan je na period od… »

Danas promenljivo oblačno i toplije

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo toplije i u većem delu suvo, s najnižom temperaturom od -2 do pet i najvišom od 11 do 15 stepeni, prognoza je RHMZ-a. Ujutru i pre podne, prolazna kiša očekuje se na severu… »

Zdrava Srbija registrovana kao politička stranka

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Čajetina – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo je 4. marta rešenje da se Zdrava Srbija, sa sedištem u Čajetini, u ulici Aleksandra Karađorđevića 29, upiše u Registar političkih stranaka, na registarskom listu broj 120… »

Jelić: Dosta je svađa i podela, Priboj reper za sve lokalne sredine

Glas Zapadne Srbije 15.03.2019
Nova Varoš - Predsednik Skupštine opštine Nova Varoš, Nikola Jelić, reagujući na napuštanje skupštine od strane opozicije, kaže da je očekivao ovakav potez, da je reč o jedinstvenom stavu Demokratske stranke koji su podržali protest “Jedan… »