Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 15.03.2019

(FOTO I VIDEO) Na devetom protestu "1 od 5 miliona" u NS, građani pozvani na veliki skup 13. aprila

Moj Novi Sad 15.03.2019
Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, prisutni su još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo i zatražili smenu vlasti i promenu sistema... Studenti Univerziteta u Novom Sadu i večeras su došli organizovano iz… »

"Gradsko zelenilo": Nastavlja se uređenje Kameničkog parka (FOTO)

Moj Novi Sad 15.03.2019
Radovi na rekonstrukciji Kameničkog parka, najvećeg i najstarijeg spomenika prirode u Novom Sadu, ovih dana su nastavljeni. U ovoj fazi predviđeno je postavljanje trim staze i rasvete koja će pratiti ceo tok staze, teretane na otvorenom, a biće… »

Dečija bolnica uskoro dobija oftalmološku službu

Moj Novi Sad 15.03.2019
Vlada AP Vojvodine donela je odluku o formiranju Odeljenja oftalmologije, nove službe u okviru rada Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Kako se navodi na sajtu Vlade APV, cilj ove odluke je da se deci, koja su se do… »

Gradska uprava: Sve takse moguće platiti platnim karticama na šalterima

Moj Novi Sad 15.03.2019
Prema informacijama Gradske uprave za opšte poslove, sve takse koje se prilažu uz zahteve za usluge koje pružaju Gradske uprave Grada Novog Sada, mogu se platiti platnim karticama (DinaCard, VISA i MasterCard) na POS terminalima na šalterima Gradskih… »

Fejsbuk otkrio razlog najvećeg pada te društvene mreže u istoriji

Moj Novi Sad 15.03.2019
Kompanija "Facebook" okrivila je "promenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže do sada. Pad mreže se dogodio u četvrtak kada su njene aplikacije prestale da rade širom sveta. N1 prenosi da je nestanak usluge trajao najmanje 12… »

Pacijentkinja napala doktoricu u ambulanti u Novom Sadu

Moj Novi Sad 15.03.2019
Dr Nada Šarčević napadnuta je u svojoj ordinaciji u novosadskoj ambulanti ''Jovan Jovanović Zmaj'' 28. februara, a kako saznaje ''Blic'', nju je od besne pacijentkinje u ordinaciji spasao lekar stažista. Nadležni iz Doma zdravlja ''Novi Sad''… »

Novi Sad dobija još jedan Lidlov supermarket

Moj Novi Sad 15.03.2019
Pre nekoliko dana počela je izgradnja drugog Lidl marketa u Novom Sadu na lokaciji od 8.000 kvadrata. Ova lokacija je nešto manja od one na Bulevaru vojvode Stepe, a objekat se gradi na parceli pored železničkog parka između Bulevara Jaše Tomića… »

Od aprila na snazi stroži propisi za dobijanje vozačke dozvole

Moj Novi Sad 15.03.2019
Ko stekne vozačku dozvolu posle 3. aprila moraće da pregura najmanje dve a najviše četiri godine sa statusom početnika i poštuje brojna ograničenja koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije. Naime, ako posle ovog datuma sa 18 godina… »

Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica: Eksperiment po svaku cenu nije put Srpskog narodnog pozorišta

Moj Novi Sad 15.03.2019
S prvakinjom Drame SNP-a razgovaramo o detinjstvu i mladosti u Mičurinovoj ulici, amanetu profesora Branka Pleše, negativnim kritikama, ulogama koje su joj obeležile karijeru... Gordana Đurđević Dimić rođena je 6. juna 1961. godine u Beočinu. U… »

SVETSKA NEDELJA GLAUKOMA: Mnogi ne znaju da imaju ovu bolest

Moj Novi Sad 15.03.2019
U Srbiji više od 100.000 građana boluje od glaukoma, ali samo polovina njih zna za to. Ove nedelje obeležava se Svetska nedelja glaukoma. Podaci pokazuju da u populaciji ljudi koji su prešli 40. godinu, jedan od 200 ima glaukom ali većina dosta kasno… »