Vojvodina arhiva vesti 15.03.2019

U Novom Sadu održan deveti protest "Jedan od pet miliona"

RTV 15.03.2019
NOVI SAD - U Novom Sadu, večeras je održan protest „Jedan od pet miliona". Okupljenima, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, obratili su se glumac Milorad Kapor, rediteljka Jelena Bogavac i student Aleksa Šorak. Nakon govora, učesnici… »

Ponovni javni uvid u Nacrta plana detaljne regulacije severozapadne zone Sadova u Petrovaradinu

Dnevnik 15.03.2019
Na osnovu člana 47. stav 1. tačka 5. Statuta Grada Novog Sada – prečišćen tekst ("Službeni list Grada Novog Sada" broj 43/08) Gradonačelnik Grada Novog Sada utvrdio je Nacrt plana detaljne regulacije severozapadne zone Sadova u Petrovaradinu i… »

Uređuje se Kamenički park, a uskoro novi kod Detelinare

RTV 15.03.2019
NOVI SAD - Lepo vreme, omogućilo je Gradskom zelenilu nastavak radova, pa se počelo sa uređenjem Kameničkog parka, ali i otklanjanjem deponije između Novog naselja i Detelinare, kako bi se ostvarili uslovi za izgradnju novog parka. Prva faza radova u… »

U Dečijoj bolnici u Novom Sadu uskoro i oftalmološka služba

Blic 15.03.2019
Pokrajinska vlada donela je odluku o formiranju Odeljenja oftalmologije, nove službe u okviru rada Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Cilj ove odluke je da se deci, koja su se do sada lečila na Klinici za oftalmologiju… »

Zoran Đerić na čelu Festivala pozorišta za decu

RTV 15.03.2019
SUBOTICA - Na konstitutivnoj sednici Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici za direktora i selektora Festivala izabran je prof dr Zoran Đerić, univerzitetski profesor i upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Predsednik… »

Na šalterima gradskih uprava od sada moguće plaćanje karticama

Radio 021 15.03.2019
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o zajedničkom prihvatanju platnih kartica (Dinacard, Visa i Mastercard) na POS terminalima na šalterima gradskih uprava Grada Novog… »

Šodroš se čisti u nedelju

Dnevnik 15.03.2019
Čišćenje dela Šodroša biće organizovano u nedelju, 17. marta. Akciju organizuje ekološko udruženje „Zeleni sad” u saradnji s JKP „Čistoća” i uz podršku MZ Južni Telep, a okupljanje svih zinteresovanih, koji žele da pomognu u… »

Pacijentkinja napala doktoricu u ambulanti u Novom Sadu

Moj Novi Sad 15.03.2019
Dr Nada Šarčević napadnuta je u svojoj ordinaciji u novosadskoj ambulanti ''Jovan Jovanović Zmaj'' 28. februara, a kako saznaje ''Blic'', nju je od besne pacijentkinje u ordinaciji spasao lekar stažista. Nadležni iz Doma zdravlja ''Novi Sad''… »

Gradi se drugi Lidl u Novom Sadu

Dnevnik 15.03.2019
Pre nekoliko dana počela je izgradnja drugog Lidl marketa u Novom Sadu na lokaciji od 8.000 kvadrata. Ova lokacija je nešto manja od one na Bulevaru vojvode Stepe, a objekat se gradi na parceli pored železničkog parka između Bulevara Jaše Tomića… »

Zvezda hoće 10. pobedu u nizu protiv Rada, Partizan – Spartak

Studio B 15.03.2019
Utakmicama 27. kola nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije u kome fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Rada na Banjici, niški Radnički gostuje Zemunu, a Partizan čeka subotički Spartak. Partizan, sa privremenim trenerom Žarkom Lazetićem… »