Balkan arhiva vesti 19.03.2019

Izjava bivše haške istražiteljke pre izricanja presude: Karadžić bi od sutra mogao da bude slobodan čovek?

Srbija danas 19.03.2019
Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove zakazalo je izricanje presude po žalbi u predmetu tužilac protiv Radovana Karadžića za sredu, 20. marta. Radovan Karadžić je optužen po dve tačke za navodni genocid, po pet… »

Tužilaštvo ostaje pri optužnici u slučaju “državni udar”

Glas Amerike 19.03.2019
Specijalni tužilac državnog tužilaštva Crne Gore, Saša Čađenović, saopštio je u utorak u završnoj riječi na suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. da tužilaštvo “u cjelosti ostaje pri optužnici” koja tereti… »

I Srbi bojkotuju državnu komemoraciju u Jasenovcu

RTS 19.03.2019
Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su ranije u utorak potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu koja će se održati… »

Dodik, Čović i Izetbegović uslaglasili delovanje na nivou BiH: Ovo su 10 principa za formiranje vlasti!

Kurir 19.03.2019
Lideri SNSD, HDZ i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović usaglasili su 10 principa za formiranje vlasti na nivou BiH, a prvi od njih je poštovanje i sprovođenje Opšteg okvirnog sporazum za mir i njegovih 11 aneksa uključujući i… »

Predsjednički izbori ključan uvjet za Sjevernu Makedoniju

Al Jazeera 19.03.2019
Zaključak je to sastanka koji su održali premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federica Mogherini. Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federica Mogherini ocijenili su u utorak da je… »

Obolela mlađa osoba: Prvi slučaj morbila evidentiran u Srpskoj

Blic 19.03.2019
Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je i laboratorijski potvrđeno da je jedan pacijent oboleo od morbila. Reč je o osobi mlađe životne dobi iz Istočnog Sarajeva, koja nije vakcinisana. – Svakodnevno pratimo pojavu i kretanje zaraznih… »

Carinici oduzeli duvan i cigarete u vrednosti 150.000 KM

Blic 19.03.2019
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su 670 kilograma sitno rezanog duvan i 12.000 paklica cigareta u vrednosti 150.000 KM. Oduzeta roba nije bila obeležena akciznim markicama UIO, a ista je bila namenjena za… »

Euroblic: Direktor RAK-a se meša u posao Konkurencijskog saveta BiH

Večernje novosti 19.03.2019
Generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Predrag Kovač, optužio je kompaniju Mtel za monopol nad komunikacijskim tržištem, a bez dokaza u vidu analize tržišta, piše "Euroblic" Generalni direktor Regulatorne agencije za… »

Prva zvanična poseta grčkog premijera Severnoj Makedoniji

Vesti online 19.03.2019
Grčki premijer Aleksis Cipras posetiće 2. aprila Severnu Makedoniju, što će biti prva zvanična poseta jednog grčkog premijera, prenose makedonski mediji. Cipras će, kako navode grčki mediji, predvoditi delegaciju u kojoj će biti nekoliko članova… »

Dodik: Nemoguće da su samo Srbi krivi

Sputnik 19.03.2019
Povodom sutrašnjeg izricanja pravosnažne presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema poverenja u Haški tribunal, „ali da ipak veruje da je moguće da pobedi… »