Beograd arhiva vesti 19.03.2019

Bastać: Građani uspeli da spasu Kalemegdan i zaustave izgradnju gondole

Danas 19.03.2019
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać izjavio je danas da su građani uspeli da odbrane Kalemegdan i zaustave radove na izgradnji gondole. „Dаnаs mogu dа proglаsim pobedu! Uspeli smo. Tаmo još od subote nemа mehаnizаcije, nemа nikаkvih… »

Najveće gužve ovog popodneva su na mostovima

Blic 19.03.2019
Najveće gužve ovog popodneva prisutne su na mostovima Gazeli i Pančevačkom u pravcu ka gradu, takođe veća frekvencija saobraćaja prisutna je iz Bulevara Mihajla Pupina ka Terazijskom tunelu. - Na auto-putu od "Sava centra" ka mostu Gazela su velike… »

Užas! Automobil planuo kod palate Srbije: Stojadin skoro potpuno izgoreo! (Kurir TV)

Kurir 19.03.2019
Na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Španskih boraca oko 11 sati zapalio se automobil marke "zastava 101" koji je potom skoro potpuno izgoreo Srećom, pravovremenom reakcijom vatrogasaca, požar je lokalizovan. Kurir.rs Kurir Autor: Kurir… »

Novine: Upis u vrtiće počinje ranije i traje duže

Mondo 19.03.2019
Konkurs za mesto u beogradskim državnim vrtićima ove godine biće sproveden od 8. do 25. aprila. Foto: Guliver/Getty images, olesiabilkei To je najavio danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je Beoinfo. Kako je rekao… »

Grdosija iz ade! Beograđani su bili u šoku kada su videli šta je ovaj pecaroš izvukao iz jezera! (video)

Kurir 19.03.2019
Jedan pecaroš na Adi Ciganliji iz ovog jezera izvukao je pravu neman! Reč je o somu koji je dugačak preko 2 metra. Sugrađani su se na obali okupili da vide ovaj ulov, i nikome nije bilo svejedno! Na kraju je ribolovac soma pustio nazad u vodu, a pre… »

Reciklažni kontejneri umesto podzemnih

Studio B 19.03.2019
U Beogradu su puštena u rad 202 reciklažna kontejnera, kao i sedam zvona za odlaganje staklene ambalaže, čime se obeležava i Svetski dan reciklaže. Osim što će svi podzemni kontejneri biti zamenjeni, Grad će zajedno sa građanima vršiti i… »

Mirna noć u Beogradu: Bez saobraćajki i tuča

Kurir 19.03.2019
BEOGRAD - Prethodna noć u Beogradu protekla je mirno i saobraćajnih nesreća nije bilo, rečeno je jutros agenciji Beta u Hitnoj pomoći. Lekari su imali 93 intervencije, od kojih je šest bilo na javnom mestu. Pomoć su najviše tražili hronični… »

Dečak (10) tvrdi da su ga drugovi silovali motkom: Ministarstvo poslalo tim u školu "Karađorđe", direktor i dalje ćuti

Telegraf 19.03.2019
Кada budemo imali kompletnu sliku o događaju, javnost će biti obaveštena, navode u Ministarstvu. Nakon stravične ispovesti dečaka P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, koji tvrdi da su ga dvojica vršnjaka iz… »

Sređivanje na paliluli: Asfaltirane dve ulice u naselju Pretok u Borči

Kurir 19.03.2019
Opština Palilula nastavlja sa asfaltiranjem ulica koje nisu imale asfalt i da će do kraja godine biti asfaltirano gotovo 9 kilometara puteva. U naselju Pretok u Borči danas su asfaltirane ulice Luke Ćelovića Trebinjca i Isidora Papa, a predsednik… »

Konkurs za smeštaj dece u državnim vrtićima od 8. do 25. aprila

Danas 19.03.2019
Konkurs za mesto u beogradskim državnim vrtićima ove godine biće sproveden od 8. do 25. aprila, najavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je Beoinfo. Kako je rekao, preliminarne liste upisane dece biće… »