Izvor: Cenzolovka arhiva vesti 19.03.2019

Tužilaštvo predložilo pritvor za nasilnike u zgradi RTS

Cenzolovka 19.03.2019
Trojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada u zgradu RTS učesnika protesta "1 od 5 miliona", saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon čega je tužilaštvo predložilo sudi da im odredi pritvor, saznaje Tanjug… »

Vučić: Zloupotrebili mlade, blokada neće biti

Cenzolovka 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su lideri opozicije zloupotrebili mlade ljude, koristeći ih u pokušaju da dođu na vlast mimo izbora, te najavio da država neće dozvoliti protivzakonite postupke, poput blokade puteva, koje… »

Lažljivi mediji ovo mrze: Alati za pretraživanje društvenih mreža

Cenzolovka 19.03.2019
Biti nevešt u pretraživanju i korišćenju društvenih mreža za dobrobit karijere, medija i njihovih korisnika jednostavno je neprofesionalno. Osim toga, švrljanje mrežama ume da bude i jako zabavno. Pixabay Nadajmo se da nikome ne treba… »

Vučićeva motorka

Cenzolovka 19.03.2019
Predsednik koji ne želi dijalog već se podsmeva, vređa, neuspelo ironiše, glumata žrtvu mada poseduje najveću despotsku moć od Obrenovića do danas, podstiče nasilje. On ga priziva, smatra Dragoslav Dedović. Foto: Jasmina Dobrilović Odbijam… »

Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

Cenzolovka 19.03.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje kampanju koju od subote uveče protiv Televizije N1 i njenih novinara vode državni funkcioneri i mediji bliski vlastima i pruža punu podršku svim zaposlenima u ovoj televiziji. NUNS smatra da… »

Nekad i sad: Za Stefanovića RTS bio „lažovizija“, za Vučića policajci „miševi“

Cenzolovka 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman je, kako kaže, da otvori temu RTS-a, ali kaže da bi mogao i da govori o sveobuhvatnoj sceni. Vučić tvrdi da na javnom servisu Srpska napredna stranka nije zaposlila ni jednog novinara, što mu kako kaže… »

Zoran Stanojević: Zahtevali su da ih odvedem u režiju

Cenzolovka 19.03.2019
„Prošle subote protestanti su najavili da će Radio-televizija Srbije (RTS) biti glavna meta i da će na dva sata blokirati ulaze zgrade ove medijske kuće. To je razlog zašto sam odlučio da budem sa svojim mlađim kolegama na internet portalu u… »

Rasprava UNS-a i NUNS-a: Da li posle osuda napada na RTS treba da stoji „ali“

Cenzolovka 19.03.2019
Upad na RTS je nasilan čin i nije dobro da bilo ko protestuje na takav način protiv bilo kojeg medija, izjavio je za N1 predsednik UNS-a Vladimir Radomirović, dok je Željko Bodrožić iz NUNS-a rekao da ne podržava nijedan vid agresije, ali da je… »

Stefanović: Predsednik može da abolira izmanipulisane, deca su zloupotrebljena

Cenzolovka 19.03.2019
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi mogao da razume da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nađe razlog da neko ne odgovara jer je učestvovao u upadu u Radio televiziju Srbije (RTS) zato što smatra da su neki „izmanipulisani… »

Vučić: Spreman sam da otvorim temu RTS, pristajem na dijalog sa građanima

Cenzolovka 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se otvori temu RTS i da pristaje na dijalog sa građanima, ali da ne želi da razgovara sa pojedinim opozicionim političarima. Foto: TV FoNet On je novinarima, posle otvaranja međunarodne… »