Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.03.2019

Premijerka Novog Zelanda: Neću izgovarati ime napadača

Glas Amerike 19.03.2019
Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da obaveštajne i bezbednosne agencije vode istragu na osnovu nekih dodatnih informacija koje su izašle na videlo posle napada na dve džamije. Takođe je obećala da će učiniti sve što je u njenoj… »

Vučić sa Dodikom najavio nastavak investiranja u Republiku Srpsku

Glas Amerike 19.03.2019
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je posle sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom dodatne investicije u Republiku Srpsku od strane Srbije, kao i početak radova na autoputu koji će povezati Beograd i Sarajevo. Kako je… »

Holandske vlasti pokušavaju da utvrde motiv napada na tramvaj

Glas Amerike 19.03.2019
Vlasti u Holandiji rade u utorak na utvrđivanju motiva za pucanjavu na tramvaj u kome je ubijeno troje ljudi i pet drugih ranjeno, u gradu Utrehtu u centralnom delu zemlje. Nekoliko sati nakon pucnjave u ponedeljak, holandska policija uhapsila je… »

Nezaposlenost na Zapadnom Balkanu na istorijskom minimumu

Glas Amerike 19.03.2019
Od drugog tromesečja 2017. do drugog kvartala 2018. otvoreno 68.000 novih radnih mesta na Zapadnom Balkanu, dok je godinu dana ranije ta brojka bila znatno veća, kada je otvoreno 231.000 novih radnih mesta. Kako pokazuje izveštaj "Trendovi na tržištu… »

Tužilaštvo ostaje pri optužnici u slučaju “državni udar”

Glas Amerike 19.03.2019
Specijalni tužilac državnog tužilaštva Crne Gore, Saša Čađenović, saopštio je u utorak u završnoj riječi na suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. da tužilaštvo “u cjelosti ostaje pri optužnici” koja tereti… »

Predsednik Kazahstana posle tri decenije iznenada podneo ostavku

Glas Amerike 19.03.2019
Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev iznenada je podneo ostavku, posle skoro 30 godina na vlasti, ali će ostati na čelu stranke i na doživotnoj funkciji u vrlo uticajnom nacionalnom Savetu za bezbednost. Sedamdeset-osmogodišnji Nazarbajev je u… »

Većina građana Srbije misli da još nije vreme za pomirenje sa NATO

Glas Amerike 19.03.2019
Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, nešto manje od polovine građana, njih 46 odsto, smatra da ni posle 20 godina od bombardovanja još nije došlo vreme za pomirenje s NATO-om, rezulatati su koje je obajavio Insitut za evropske poslove. Samo… »

Danas presuda Karadžiću, različite prognoze kakva će biti

Glas Amerike 19.03.2019
Bivšem predsednik Republike Srpske, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove izreći će presudu u sredu u Hagu. Stručnjaci daju različite procene šta se može očekivati. Prvostepenom presudom Pretresnog veća Haškog tribunala 2016. godine… »

Jevrejska opština Beograd traži da ministarstvo upiše Aleksandra Jinkera kao novog predsednika

Glas Amerike 19.03.2019
Novoizabrani predsednik Jevrejske opštine Beograd Aleksandar Jinker pozvao je u utorak Ministarstvo pravde da, u skladu sa zakonom, upiše u Registar crkava i verskih zajednica njegovo ime kao predsednika JOB-a. On je naglasio da je njegov cilj da… »

Najmlađi politički zatvorenik Pavle Cvejić pušten iz zatvora u Padinskoj skeli

Glas Amerike 19.03.2019
Pavle Cvejić, najmlađi politički osuđenik u Srbiji i još četvorica osuđenih za subotnji upad u zgradu Radio televizije Srbije pušteni su u utorak uveče oko 22,30 iz zatvora u Padinskoj skeli. Kako je ranije saopštio predsednik Prekršajnog suda… »