Izvor: IndeksOnline arhiva vesti 19.03.2019

Naslovne strane za sredu, 20. mart 2019. godine

IndeksOnline 19.03.2019
BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama od srede, 20. marta, pišu o protestima u Beogradu i hapšenjima učesnika zbog upada u RTS, donošenju konačne presude Radovanu Karadžiću u Hagu i posledicama NATO bombardovanja SRJ 1999. godine. BLIC… »

Sutra stiže proleće!

IndeksOnline 19.03.2019
NOVI PAZAR – Za stanovnike na severnoj zemljinoj polulopti sutra, 20. marta, počinje proleće. Prema obaveštenju Astronomskog društva „Ruđer Bošković“, proleće će u Srbiji zvanično početi sutra uveče, u 22.58 časova. U isto vreme za… »

Dodik: Izetbegović sada namerno opstruiše formiranje vlasti

IndeksOnline 19.03.2019
BANJALUKA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDA i njen lider Bakir Izetbegović sada namerno opstruišu formiranje vlasti na nivou BiH. On je dodao da takvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da… »

Popov za Blic o opasnostima od radikalizacije protesta

IndeksOnline 19.03.2019
BEOGRAD – Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov smatra da su radikalizacijom protesta, u čemu je, kaže, najaktivniju ulogu imao lider Dver Boško Obradović, unutrašnji problemi Saveza za Srbiju postali izraženiji. “Obradović je imao… »

Izraelska ministarka u kampanji koristi parfem “Fašizam”

IndeksOnline 19.03.2019
TEL AVIV – Izraelska ministarka pravde Ajelet Šaked pojavila se u video snimku u kojem provokativno reklamira parfem nazvan “Fašizam”, a sve u okviru kampanje za predstojeće izbore. Ministarka je članica ultradesničarske partije Nova desnica. U… »

Predstavnici Srba, Jevreja i antifašista ponovo bojkotuju državnu komemoraciju u Jasenovcu

IndeksOnline 19.03.2019
ZAGREB – Predstavnici srpske i jevrejske nacionalne manjine, kao i Saveza antifašističkih boraca Hrvatske bojkotovaće i ove godine državnu komemoraciju za žrtve ustaškog logora iz Drugog svetskog rata u Jasenovcu, najavili su danas predstavnici… »

Upad u RTS: Sud odbio da odredi pritvor osumnjičenima

IndeksOnline 19.03.2019
BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode. Sudija za… »

Inter dobio uslovnu kaznu zbog rasizma njegovih navijača

IndeksOnline 19.03.2019
MILANO – Fudbalski klub Inter kažnjen je danas uslovno zatvaranjem jedne tribine u jednoj utakmici, pošto su njegovi navijači ponovo uzvikivali rasističke parole. U saopštenju italijanske lige navodi se da je “veliki procenat” navijača na… »

Opština Berane: Sa indignacijom odbacujemo optužbe da je Berane netrpeljiva sredina

IndeksOnline 19.03.2019
PODGORICA – Opština Berane saopštila je da najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića i pozvala da se da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da je i ranije bila meta… »

Stravične scene u školskom dvorištu, ministarstvo ispituje slučaj

IndeksOnline 19.03.2019
BEOGRAD – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ „Karađorđe“ Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta, prenosi „B92“. Pojedini mediji su objavili da su… »