Izvor: IT svet arhiva vesti 19.03.2019

Ovo su tri pobednička rešenja konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo

IT svet 19.03.2019
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije… »

The Division 2 je "Looter-Shooter" kakav igrači zaslužuju

IT svet 19.03.2019
Dugo očekivani nastavak jedne od najboljih igara iz tzv. "looter-shooter" žanra - The Division, je konačno stigao donoseći uzbudljivo, grafički impresivno igračko iskustvo, koji je odlično optimizovano za PC. Ubisoftov studio, Massive Entertainment… »

IT sektor udružen u podršci ženama u IT industriji - Nedelja ženskih priča u IT

IT svet 19.03.2019
O čemu pričaju devojke i kako izgledaju ženske priče u IT-u? Da li su devojke dovoljno zainteresovane za karijeru u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija ili misle da je IT i dalje predominatno muška profesija? Zašto statistike… »

Kingston lansirao novu SSD seriju Data Center 500

IT svet 19.03.2019
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je najavio novu seriju Data Center 500 SSD uređaja namenjenih… »

Kompanija Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije CFexpress Type B

IT svet 19.03.2019
Kompanija Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije 1 , koja je idealna za profesionalnu i industrijsku upotrebu. Sa izuzetnom brzinom čitanja od 1700MB/s 2 i… »