Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.03.2019

Ne kupujte Lidl kartice od preprodavaca - ukradene su

Nova ekonomija 19.03.2019
Ne kupujte Lidl kartice od preprodavaca, upozorila je danas kompanija Lidla Srbija potrošače. "Na pojedinim sajtovima, kao i na profilima na društvenim mrežama, pojavili su se oglasi za prodaju Lidl poklon kartica, po cenama nižim od njihove… »

Kosovske takse ugrožavaju sporazum CEFTA

Nova ekonomija 19.03.2019
Sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine, doveden je u pitanje, posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. "Ako CEFTA ovo nije mogla da spreči… »

Završio Ekonomski fakultet, pa se odselio u Južnu Koreju i postao jedan od najboljih blogera

Nova ekonomija 19.03.2019
Dru Binski, završio je Ekonomski fakultet, a onda je odlučio da diplomu zaključa u fijoku i da se preseli u Južnu Koreju i tamo počne da predaje engleski jezik. Šokirani roditelji, pokušali su da ga odgovore, a onda su digli od ruke od toga. Nakon… »

Žene u Srbiji duže rade neplaćene poslove od muškaraca

Nova ekonomija 19.03.2019
ISTRAŽIVANJE: Rodne nejednakosti u Srbiji. Rodne nejednakosti predstavljaju jednu od najvećih društvenih nepravdi. One razdvajaju dve najveće grupe stanovništva prema šansama da pristupe raznim resursima, da zauzmu društvene položaje i ostvare… »

Porodilje u Srbiji dobijaju manje iznose kredita

Nova ekonomija 19.03.2019
Koliki iznos kredita žene mogu da podignu dok su na porodiljskom odsustvu određuje država, nezavisno od zarade koju primaju od poslodavca. Naime, žene koje u toku godine, u kojoj su na porodiljskom bolovanju, žele da podignu bilo koju vrstu kredita… »

Protesti upereni protiv nakaradne vlasti, koju treba što pre oterati

Nova ekonomija 19.03.2019
Kokan Mladenović, reditelj, kaže da jako veruje u proteste, ali misli i da su političke organizacije uspele da ih "pučiraju", odnosno, da su dešavanjima proteklog vikenda oni prestali da budu građanski. On na to očekuje odgovor građanske Srbije… »

Jutka na sastanku SNS u Brusu rekao da njegova ostavka ne važi

Nova ekonomija 19.03.2019
Milutin Jeličić Jutka, predsednik Opštine Brus, nema nameru da ode s tog mesta, iako je optužen za seksualno uznemiravanje, ucene i maltretiranje pet žena. On je prošle nedelje, navodno, podneo pismenu ostavku, ali je izgleda to bilo samo skretanje… »

Korupcija i slaba vladavina prava krivci za slabe investicije

Nova ekonomija 19.03.2019
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je u Novom danu da se srpska ekonomija kreće sporije od svojih potencijala i kao posledicu toga vidi niži životni standard - dohodak po glavi stanovnika je na trećini razvijene Evrope i na polovini… »

Žuta malina mogla bi da postane novi srpski brend

Nova ekonomija 19.03.2019
Sadnice žute maline sve su traženije na domaćem tržištu, kažu Radovanovići iz ivanjičkog sela Radaljevo. Žuta malina, Yellow King je remotantna sorta maline, srednje krupnih plodova i u nižim predelima Srbije na branje stiže oko 15. jula, a u… »

Kamata na dozvoljeni minus od 21 do 48 odsto

Nova ekonomija 19.03.2019
Dozvoljeni minus u Srbiji papreno košta, zbog ogromnih kamata koje su nametnule banke. U zavisnosti od banke, kamate na ove pozajmice kreću se od 21 do 48 odsto. Efektivna godišnja kamatna stopa na odobreni minus je od 21 odsto do 48,8 odsto. Povodom… »