Izvor: Pravda arhiva vesti 19.03.2019

Osmorka na slobodi: Bez pritvora za unošenje motorne testere u RTS, ukinuto pet prekršajnih presuda

Pravda 19.03.2019
Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode, navodi se u… »

Erdogan: Ankara će naterati napadača s Novog Zelanda da plati za svoja dela!

Pravda 19.03.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je vlasti Novog Zelanda da ponovo uvedu smrtnu kaznu u slučaju napadača koji je ubio 50 ljudi u dve džamije u gradu Kristčerču. On je tokom mitinga u severnom delu Turske upozorio da će Ankara naterati… »

Svetska banka: U Srbiji i Albaniji je najmanja nezaposlenost na Zapadnom Balkanu

Pravda 19.03.2019
Srbija i Albanija su dve ekonomije na Zapadnom Balkanu koje imaju najnižu stopu nezaposlenosti, dok je nezaposlenost na Kosovu najveća i iznosi 29 odsto. To se navodi u najnovijem izveštaju Svetske banke i Bečkog instituta za međunarodne ekonomske… »

Uoči odluke o sudbini Radovana Karadžića - tri scenarija

Pravda 19.03.2019
Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične sudove, u sredu bi trebalo da izrekne presudu nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u drugostepenom (žalbenom) postupku. Karadžić je osuđen prvostepeno na 40… »

SAD testira novu vojnu strategiju: Na stotine američkih vojnika stiglo je u Nemačku, a cilj im je vezan za istočnu Evropu!

Pravda 19.03.2019
Nekoliko stotina američkih vojnika stiglo je danas u Nemačku u prvom testu strategije brzog raspoređivanja, koja za cilj ima jačanje prisustva NATO-a u istočnoj Evropi u slučaju ruske agresije ili drugih vanrednih situacija. Vojska SAD u Evropi… »

Predsednik Skupštine Vojvodine: Opoziciji ni jedna cena nije previsoka

Pravda 19.03.2019
Predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor izjavio je danas "niko ne želi da spreči ljude da protestuju, zvižde, ali granica je primena sile, i na to niko nema pravo bez obzira na to šta misli o rukovodstvu države". U intervjuu za Subotički… »

Šiptarski bezobrazluk bez granica: Nasred Kosova polja imaju vojnu vežbu sa vojskom Albanije?! (foto)

Pravda 19.03.2019
Pripadnici Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga nalaze se na zajedničkoj vežbi traganja i spašavanja u planinama, saopštila je albanska ministarka odbrane Olta Džačka. Džačka je na svom Instagram profilu napisala da se na taj način… »

Postaje li vođa Dveri novi lider opozicije?

Pravda 19.03.2019
Građanski protest „1 od 5 miliona“ tokom vikenda u potpunosti i formalno je preuzela opozicija i lideri okupljeni u Savezu za Srbiju, među kojima se posebno istakao lider Dveri Boško Obradović. To neoborivo, između ostalog, dokazuje činjenica da… »

Haradinaj negira umešanost Prištine u beogradske proteste

Pravda 19.03.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj negirao je danas da se Priština meša u beogradske proteste. Haradinaj tvrdi da Priština nije u situaciji da ima bilo kakav uticaj na dešavanja u Beogradu, prenela je RTK 2. On je ponovio stav da se dijalog sa… »

Potpisano: Rusija još jednoj zemlji prodaje svoj najmoderniji avion!

Pravda 19.03.2019
Kairo i Moskva potpisali su ugovor vredan 2 milijarde dolara za kupovinu najmodernijeg naoružanja. Prema ranijem dogovoru, Egipat će u svojoj ratnoj floti imati najmodernije avione poslednje generacije. Ugovorena je kupovina više od 20 ruskih Su-35… »