Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 19.03.2019

BNV i dalje očekuje reviziju Akcionog plana

Radio sto plus 19.03.2019
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo rekao je danas u Beogradu da Akcioni plan za ostvarivanje prava manjina nije uvažio pitanja koja opterećuju pripadnike bošnjačkog naroda u Sandžaku. Iz ovog nacionalnog organa je… »

Novi Pazar: Svaki treći radi u javnom sektoru

Radio sto plus 19.03.2019
Svaki treći Novopazarac koji je imao posao prošle godine radio je u javnom sektoru, a najviše ih je u obrazovnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku. U ovom gradu je tokom 2018. godine… »

U aprilu probni popis stanovništva

Radio sto plus 19.03.2019
Dva popisivača obići će tokom narednog meseca određen broj domaćinstava u Novom Pazaru radi probnog popisa koji realizuje Republički zavod za statistiku. Radio Sto plus saznaje da su na konkursu za popisivače u ovom gradu izabrani Slavica… »

Merkel: Boriću se za uredjeni Bregzit do poslednjeg časa

Radio sto plus 19.03.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će se boriti za "uredjeni Bregzit" do poslednjeg časa. Merkel je navela da su aktuelni dogadjaji u "stanju kretanja" i dodala da će lideri Evropske unije pokušati da reaguju na šta god Velika Britanija… »

Azar: Još ne razmišljam o prelasku u Real

Radio sto plus 19.03.2019
Fudbaler Čelsija Eden Azar rekao je danas da želi da pomogne ekipi da osvoji Ligu Evropa, pre nego što počne da razmišlja o odlasku u Real Madrid.Novi trener Reala Zinedin Zidan najavio je da će promeniti ekipu i dovesti nekolicinu igrača tokom… »

U Sjenici promovisan projekat za razvoj zanatstva

Radio sto plus 19.03.2019
U okviru prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore u Sjenici je predstavljen „Projekat stvaranja povoljnog okruženja za razvoj zanatstva“ u okviru kojeg će zainteresovani biti obučeni za pokretanje biznisa i promociju rukotvorina i usluga kojim… »

Treći protest “Jedan od pet miliona” u Prijepolju

Radio sto plus 19.03.2019
Protest "Jedan od pet miliona" u Prijepolju najavljen je za sredu, 20. marta, a na skupu će govoriti predstavnik udruženja bivših radnika FAP-a pod nazivom "Radnik nije rob" Dragan Nijemčević i Elvir Čolović Čola, koga su organizatori najavili kao… »

Dug smanjen, na kraju 2018. godine 3,5 miliona evra

Radio sto plus 19.03.2019
Ukupan dug Novog Pazara, bez javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač, na kraju 2018. godine iznosio je blizu 406,8 miliona dinara (oko 3,5 miliona evra) i bio je za 270 miliona dinara manji nego pre dve godine, pokazuju podaci do kojih je došao… »

Stanojević: Tokom upada u RTS bilo je tenzija, ali ne i nasilja

Radio sto plus 19.03.2019
Urednik internet portala Radio televizije Srbije Zoran Stanojević rekao je u obraćanju medjunarodnim novinarskim organizacijama da je tokom upada u zgradu javnog servisa bilo teznija, ali ne i nasilja. "Bilo je jasno da uništavanje imovine nije bio… »

Broj žrtava poplava u Indoneziji porastao na 89

Radio sto plus 19.03.2019
Broj žrtava poplava i klizišta izazvanih jakim pljuskovima u indonežanskoj provinciji Papua porastao je na 89, dok se desetine ljudi i dalje vode kao nestale, rekli su danas zvaničnici. Poplave i klizišta su uništile puteve i mostove u nekoliko… »