Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 19.03.2019

Vaterpolisti Radničkog počinju borbu za trofej

RT Kragujevac 19.03.2019
Poslednjeg vikenda u martu vaterpolisti Radničkog počinju borbu za trofej šampiona Srbije, u Superligi, a rivali će im biti timovi iz Regionalne A1 lige – Šabac, Crvena zvezda i Partizan. U ovom delu Superlige sastaju se sportski timovi koji su… »

Raznobojni kontejneri – korak ka uspešnijoj reciklaži

RT Kragujevac 19.03.2019
Javno komunalno preduzeće „Šumadija” Kragujevac je, u saradnji sa kompanijom „Sekopak“, počelo sa postavljanjem 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina, na 60 lokacija u gradu. U ovom preduzeću se nadaju da će građani… »

Srbija i Francuska – 180 godina diplomatskih odnosa

RT Kragujevac 19.03.2019
U Kragujevcu je svečano obeleženo 180 godina od zvaničnog početka diplomatskih odnosa Srbije i Francuske. O akteulnoj saradnji u oblasti kulture, školstva i visokog obrazovanja, u zdanju Stare skupštine, govorili su Frederik Mondoloni, ambasador… »

Čuvajmo Kragujevac se protivi upotrebi sile

RT Kragujevac 19.03.2019
Udruženje „Čuvajmo Kragujevac“ protivi se, kako kažu, upotrebi sile i narušavanju bezbednosti imovine i ljudi. „Kao lokalno udruženje, nemamo ništa protiv mirnog izražavanja političkih stavova dela građana nenasilnim putem, ali, takođe… »

IKT obuka za mlade sa Kosova

RT Kragujevac 19.03.2019
U Gradskoj upravi Kragujevca održana je prezentacija besplatnih obuka za rad u sektoru informaciono – komunikacionih tehnologija, koja je namenjena mladim interno raseljenim licima sa Kosova, starosti od 18 i 30 godina. Organizator prezentacije je ASB… »

„Bezbednost u saobraćaju“ – predavanje za prvake

RT Kragujevac 19.03.2019
Policijska uprava Kragujevac, u svim osnovnim školama, za učenike prvog, četvrtog i šestog razreda, organizuje predavanja na temu „Bezbednost dece u saobraćaju“. Predavanja se realizuju u sklopu projekta „Osnovi bezbednosti dece“, u saradnji… »

Miroslava Matić o položaju starih u UN

RT Kragujevac 19.03.2019
Penzionisana profesorka engleskog jezika, Miroslava Matić, dva puta je boravila u Njujorku. O položaju i pravima starijih, govorila je u Ujedinjenim nacijama, što je na nju ostavilo poseban utisak. Njene doživljaje sa puta u Jordan i Troju možemo… »

Nastavljen krivični postupak protiv Ilića

RT Kragujevac 19.03.2019
U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, danas je, saslušanjem svedoka, nastavljen krivični postupak protiv Dragana Ilića, predsednika Sindikalne organizacije Zastava oružje. U saopštenju Sindikata se navodi, da je ovo još jedna u nizu… »