Izvor: RTS arhiva vesti 19.03.2019

Osumnjičeni za nasilje u zgradi RTS-a pušteni da se brane sa slobode

RTS 19.03.2019
Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja oslobodio trojicu učesnika demonstracija osumnjičenih za krivično delo nasilničkog ponašanja i odbio predlog da im se odredi pritvor. Među puštenima je i osumnjičeni da je u subotu u zgradu RTS-a uneo… »

Džasinda Ardern: Nikada neću izgovoriti ime napadača

RTS 19.03.2019
Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime napadača na dve džamije u gradu Krajstčerču, koji je ubio 50 osoba. Novozelandska premijerka je specijalni sastanak parlamenta počela arapskim pozdravom "selam… »

Vučić: Nisu odgovorni oni u pritvoru, već oni koji su ih zloupotrebili

RTS 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da očekuje da oni koji se nalaze u pritvoru zbog demonstracija u Beogradu budu oslobođeni, jer, ističe, nisu oni odgovorni – već oni koji su ih zloupotrebili. Poručuje da neće biti blokade puteva… »

Kako i kada mogu biti oslobođeni učesnici protesta

RTS 19.03.2019
Tokom protesta za vikend osam ljudi je privedeno zbog krivičnih dela, a devet zbog prekršaja. Predsednik Vučić traži od nadležnih da oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni, zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred… »

Sastanak Vučića i Dodika – "radovi na auto-putu počinju u junu"

RTS 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom da su razgovarali o važnim pitanjima i saradnji. Najavio je da će konkretni radovi na auto-putu Beograd–Bijeljina–Sarajevo, na… »

Uhapšena i treća osoba zbog napada u Utrehtu

RTS 19.03.2019
Zbog napada na tramvaj u Utrehtu uhapšena je i treća osoba za koju se sumnja da je učestvovala u pucnjavi u kojoj je poginulo tri osobe, a ranjeno njih pet. Portparol Kancelarije javnog tužioca Tis Kortman preneo je da se u pritvoru, pored… »

Berlin: Bregzit nije igra, EU iscrpljena

RTS 19.03.2019
Kancelarka Angela Merkel izjavila jnj da je Bregzit u stanju neizvesnosti. Nemački državni ministar za Evropu Mihael Rot poručuje da Bregzit nije igra i da je EU iscrpljena dvogodišnjim beskrajnim pregovorima oko izlaska Velike Britanije. Na… »

Sudar na putu Niš–Dimitrovgrad, četvoro povređenih

RTS 19.03.2019
Četiri osobe povređene su u saobraćajnoj nesreći na putu Niš–Dimitrovgrad kod sela Ostrovica, javlja dopisnik RTS-a. Povređeni su prebačeni u Klinički centar u Nišu. Najteže povređeni je pedesetšestogodišnji turski državljanin koji ima… »

Istraživanje Svetske banke: Nezaposlenost na istorijskom minimumu

RTS 19.03.2019
Prema istraživanju Svetske banke na Balkanu najveća nezaposlenost je na području Kosova i Metohije čak 29 odsto, a najmanja u Srbiji i Albaniji. Ocenjuju da se tržište rada na Zapadnom Balkanu oporavlja, ali sporije nego prošle godine, tj.otvoreno… »

Predstavljeni novi rezultati o posledicama NATO bombardovanja

RTS 19.03.2019
Naučnomedicinska studija koju je Komisija za utvrđivanje istraživanja posledica NATO bombardovanja uradila sa Institutom za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" pokazala je da kod dece u uzrasnoj grupi od pet do devet godina, a koja su rođena posle… »