Izvor: RTV arhiva vesti 19.03.2019

Sud odbio da odredi pritvor osumnjičenima za upad u RTS, ukinute prekršajne kazne petorici osuđenih

RTV 19.03.2019
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode, a… »

Premijerka N.Zelanda: Nikada neću izgovoriti ime napadača

RTV 19.03.2019
VELINGTON - Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime napadača na dve džamije u gradu Krajstčerč koji je ubio 50 osoba. "On je očekivao mnoge stvari od svog terorističkog čina, a jedna je bila da se po zlu… »

Vučić: Zloupotrebili mlade, blokada neće biti

RTV 19.03.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su lideri opozicije zloupotrebili mlade ljude, koristeći ih u pokušaju da dođu na vlast mimo izbora, te najavio da država neće dozvoliti protivzakonite postupke, poput blokade puteva… »

Vučić: Oko Vidovdana radovi od Kuzmina do Sremske Rače; Dodik: Najkonkretnija pomoć Srpskoj do sada

RTV 19.03.2019
BEOGRAD - U drugoj polovini juna, oko Vidovdana, počeće radovi na autoputu Beograd - Bijeljina - Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Konkretni radovi na autoputu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na… »

I treća osoba uhapšena u vezi s napadom u Utrehtu

RTV 19.03.2019
UTREHT - Holandska policija uhapsila je treću osobu, osumnjičenu za veze s pucnjavom u Utrehtu u kojoj su tri osobe ubijene, a pet ranjeno. Portparol Kancelarije javnog tužioca Tis Kortman rekao je da su tri osobe u pritvoru - osumnjičeni napadač… »

Rot: Bregzit nije igra, EU iscrpljena beskrajnim pregovorima

RTV 19.03.2019
BRISEL - Nemački državni ministar za Evropu Mihael Rot poručio je danas da Bregzit nije igra i da je EU iscrpljena dvogodišnjim beskrajnim pregovorima oko izlaska Velike Britanije iz bloka. "Ovi pregovori su nas zaista iscrpeli", rekao je Rot na… »

Udes u Sićevačkoj klisuri, četvoro povređeno

RTV 19.03.2019
NIŠ - U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 7.10 u Sićevačkoj klisuri, kod sela Ostrovica, povređene su četiri osobe, a saobraćaj je obustavljen, javljaju Niške vesti. Kako navode pozivajući se na Policijsku upravu Niš, do… »

Laketić: Osiromašeni uranijum je samo vrh ledenog brega, mnogo otrova je izručeno na Srbiju

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Komisija za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja, na osnovu dosadašnjih rezultata istraživanja, može da potvrdi da je kod generacija rođenih posle 1999. godine povećan broj određenih malignih bolesti, ali ne može sa sigurnošću da… »

Sutra drugostepena presuda Radovanu Karadžiću

RTV 19.03.2019
HAG - Nakon tri godine žalbenog postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) izreći će sutra drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Njega je u martu 2016. godine… »

Jagodina: Kvar na instalacijama uzrok zapaljenja automobila

RTV 19.03.2019
JAGODINA - Portpaolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić izjavila je danas za Tanjug da je kvar na instalacijama najverovatnije uzrok eksplozije automobila u Jagodini, u kome je jutros povređen jedan muškarac. Nezgoda se dogodila u 9.20 sati u… »