Izvor: Sputnik arhiva vesti 19.03.2019

Osumnjičeni za upad u zgradu RTS-a pušteni da se brane sa slobode

Sputnik 19.03.2019
Viši sud u Beogradu je nakon saslušanja oslobodio trojicu učesnika demonstracija osumnjičenih za krivično delo nasilničkog ponašanja i odbio predlog da im se odredi pritvor. Reč je o dvojici maskiranih učesnika koji su u subotu u zgradu RTS-a… »

Još jedan Srbin ubijen u Johanesburgu?

Sputnik 19.03.2019
U najvećem gradu u Južnoafričkoj Republici Johanesburgu ubijen je 51-godišnji muškarac čiji identitet nije saopšten, a beogradski mediji navode da je reč o Srbinu iz Beograda, pozivajući se na nezvanične informacije. Ubistvo se dogodilo u subotu… »

I Srbi bojkotuju državnu komemoraciju u Jasenovcu

Sputnik 19.03.2019
Srpsko narodno veće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su ranije u utorak potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu, koja će se održati… »

Dodik: Nemoguće da su samo Srbi krivi

Sputnik 19.03.2019
Povodom sutrašnjeg izricanja pravosnažne presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema poverenja u Haški tribunal, „ali da ipak veruje da je moguće da pobedi… »

Simbol pravoslavlja vraćen na spomenik ubijenih Srba u Velikoj Hoči

Sputnik 19.03.2019
Krst sa spomenika kidnapovanim i ubijenim Srbima sa područja opštine Orahovac, koji je nedavno ukraden, ponovo je postavljen, a danas je i osveštan. Nad spomenikom se ponovo vijori zastava Srbije. Osvećenju su prisustvovali stanovnici ove enklave na… »

Crna Gora: Đeljošaj novi gradonačelnik Tuza, DPS ide u opoziciju

Sputnik 19.03.2019
Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj biće novi predsednik opštine Tuzi, dok će funkcioner Demokratske unije Albanaca Fadilj Kajošaj biti predsednik lokalnog parlamenta u Tuzima. Demokratska Crna Gora ranije je saopštila da će podržati izbor… »

Srbija ne sme da trguje neotuđivim pravom na Kosovo i da prihvata podvale i prevare

Sputnik 19.03.2019
Rezolucija SB UN 1244 je sveobuhvatni dokument od desetak stranica. U njemu ima i povoljnih i nepovoljnih stavova, zato prilaz treba da bude celovit, a ne selektivan, i pogotovo da se ne ograničava samo na ono što za Srbiju nije povoljno. Nerazumljivo… »

Ukinuti sankcije, priznati Krim! Sprema li Nemačka zaokret prema Rusiji

Sputnik 19.03.2019
Politička kriza u odnosima Rusije i Evropske unije nije postala kritična prepreka za nemačke kompanije koje posluju sa Rusijom, ali je činjenica da su zapadne sankcije otežale njihov rad i nanele im gubitke. Zbog toga, većina nemačkih kompanija i… »

SAD testiraju novu vojnu strategiju u Evropi

Sputnik 19.03.2019
Nekoliko stotina američkih vojnika stiglo je danas u Nemačku u prvom testu strategije brzog raspoređivanja, koja za cilj ima jačanje prisustva NATO-a u Istočnoj Evropi u slučaju „ruske agresije“ ili drugih vanrednih situacija. Vojska SAD u… »

Grčka: Dijaspora hoće da se vrati kući

Sputnik 19.03.2019
Oko tri petine Grka koji žive i rade u inostranstvu želi da se vrati u Grčku, rezultati su istraživanja koje je sproveo grčki Nacionalni centar za dokumentaciju. Prema tom istraživanju, 70 odsto ispitanika koji bi želeli da se vrate u Grčku… »