Izvor: Srbija danas arhiva vesti 19.03.2019

Pušteni na slobodu huligani koji su upali sa motornom testerom na RTS! (foto)

Srbija danas 19.03.2019
Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode. Sudija za prethodni… »

Karadžić ponovo među Srbima: realnost ili lažna nada? Tačno u 14:30 saznajemo odgovore na mnoga pitanja!

Srbija danas 19.03.2019
Nakon tri godine žalbenog postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) u sredu 20. marta izreći će drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Karadžića je u martu 2016… »

Neverovatan ulov na Adi Ciganliji: Beograđanin upecao soma od dva metra i preko 20 kg!

Srbija danas 19.03.2019
Ako ste mislili da je na Adi Ciganliji nemoguće uhvatiti neku veću ribu, imamo sliku koja dokazuje da ipak jeste. Jedan Beograđanin uspeo je da upeca soma od skoro dva metra i više desetina kilograma. Pred brojnom publikom pecaroš je uspeo iz jezera… »

Baba o uštipcima, i Hrvati o svom "jeziku": Ponovo izmislili nove reči

Srbija danas 19.03.2019
Zapozorje, oznak i bilješkinja, tri su nove reči u hrvatskom jeziku, odlučili su jezikoslovci, književnici i naučni saradnici časopisa "Jezik" kako bi izbegli upotrebu stranih izraza. Od 100 novih reči, koje je na konkurs prijavilo pedesetak… »

Šta će biti sa obradovićevim nasilnicima? Kako i kada mogu biti oslobođeni učesnici protesta!

Srbija danas 19.03.2019
Tokom protesta za vikend osam ljudi je privedeno zbog krivičnih dela, a devet zbog prekršaja. Predsednik Vučić traži od nadležnih da oslobode sve učesnike protesta, koji su prekršajno kažnjeni, zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred… »

"Naser čuva ovce, a njega mudžahedini": Zašto Orić provocira i kome šalje poruke?

Srbija danas 19.03.2019
Nebojša Stefanović je demantovao tvrdnje Nasera Orića, ratnog komandanta takozvane Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, da se nalazi u Srbiji. Bivši ratni komandant BIH u Srebrenici koji se tereti za ubistvo 2.000 Srba, tvrdnjom da je u Srbiji… »

Na nišanu Lazanskog - 15 godina od Martovskog pogroma: Šta bi sada uradio KFOR ako Albanci napadnu Srbe?

Srbija danas 19.03.2019
Na KiM se malo šta promenilo od 17. marta 2004. i pogroma nad srpskim stanovništvom koji se na taj dan dogodio. Primarna uloga Kfora bila je da zaštiti Albance, a uloga međunarodnih snaga nikada nije promenjena, niti redefinisana. U emisiji „Na… »

Nove infrastrukturne investicije: Asfaltirane ulice u Borči

Srbija danas 19.03.2019
Aleksandar Jovičić obišao radove na asfaltiranju ulica u naselju Pretok u Borči. U naselju Pretok u Borči danas su asfaltirane ulice Luke Ćelovića Trebinjca i Isidora Papa, a predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je… »

Da li vam se sviđa? Ovo je lopta za kvalifikacije za EURO 2020 (foto)

Srbija danas 19.03.2019
Orlovi u ponedeljak u Lisabonu. Lopta kojom će se igrati tokom kvalifikacija za EURO 2020 je i zvanično predstavljena. Kao što se vidi, prilično je šarena. Ovom loptom, već sledećeg ponedeljka fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Portugaliji u… »

Evrokup: Španci i Nemci korak bliže velikom finalu (foto)

Srbija danas 19.03.2019
Odigrani prvi polufinalni mečevi. U prvim utakmicama polufinala Evrokupa, košarkaši Albe i Valensije stekle su prednost protiv Andore i Uniksa iz Kazanja. . @morabancandorra came roaring back in the fourth quarter but fell narrowly short as @albaberlin… »