Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.03.2019

Ovo su tri pobednička rešenja konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo

IT svet 19.03.2019
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije… »

The Division 2 je 'looter-shooter' kakav igrači zaslužuju

Benchmark 19.03.2019
Dugo očekivani nastavak jedne od najboljih igara iz tzv. "looter-shooter" žanra - The Division, je konačno stigao. Igra sa sobom donosi uzbudljivo, grafički impresivno igračko iskustvo, koje je odlično optimizovano za PC. Ubisoftov studio, Massive… »

Majspejs priznao da je izgubio 50 miliona pesama okačenih tokom 12 godina

Južne vesti 19.03.2019
Getty Images Kejt Neš je počela karijeru postavljanjem muzike na MajSpejs Majspejs, jedna od prvih društvenih mreža, objavila je izvinjenje nakon što je prebacivanje na drugi server izazvalo ogroman gubitak podataka. Poruka objavljena na sajtu… »

Fejs otkrio broj pregleda novozelandskog užasa uživo

Mondo 19.03.2019
Najveća društvena mreža otkrila je koliko je ljudi pratilo masovno ubistvo u džamijama sa Novog Zelanda uživo. Facebook je nakon dosta kontroverzi i osuda medija i korisnika otkrio da je masovno ubistvo na Novom Zelandu, u kojem je ubijeno najmanje… »

Call of Duty stiže na mobilne VIDEO

B92 19.03.2019
Dok čekamo da vidimo koji će Call of Duty naslov Activision sledeći objaviti, a činilo se da je to Modern Warfare 4 sa singlplejerom i bez Battle Royale moda, stigla je najava za drugu igru. Call of Duty Mobile je predstavljen trejlerom iz koga… »

Call of Duty stiže na mobilne (VIDEO)

Vesti online 19.03.2019
Dok čekamo da vidimo koji će Call of Duty naslov Activision sledeći objaviti, a činilo se da je to Modern Warfare 4 sa singlplejerom i bez Battle Royale moda, stigla je najava za drugu igru. Call of Duty Mobile je predstavljen trejlerom iz koga… »

Tel Aviv postavio „zombi semafor“ na pešački prelaz

PC Press 19.03.2019
Pametni telefoni su sada već inkorporirani u globalnu kulturu, a prepoznavanje potencijala koji poseduju za odvlačenje pažnje i povrede koje su posledica toga, je stalna briga javnih organa. Naši pogledi su često fokusirani nadole i uprti u telefone… »

LCS: FlyQuest se izborio za plej – of

B92 19.03.2019
Nakon nekoliko vezanih poraza, FlyQuest je zabeležio vrlo uspešan vikend, obezbedivši mesto u plej - ofu severnoameričke LCS lige. FlyQuest je moćnoj ekipi Team Liquid, uspeo da nanese drugi poraz u tekućoj LCS sezoni, u partiji koja je delovala… »

EG ubedljiv protiv NIP-a; Virtus Pro se namučio sa Chaosom

B92 19.03.2019
DreamLeague Dota 2 Major u Stokholmu je već uveliko u toku, a sa današnjim pobedama EG-a i Virtus Pro-a, ostalo nam je samo najboljih 8 ekipa. Izvor: RUR Esports Prvi duel dana bio je između Evil Geniusesa i NIP-a, a severnoamerička ekipa je… »

SZO traži da se napravi baza onih koji rade na izmenama ljudskih gena

N1 Info 19.03.2019
Eksperti su pozvali Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da formira bazu podataka naučnika koji rade na izmenama ljudskih gena u reproduktive svrhe, navodi se u preporuci objavljenoj posle dvodnevnog skupa u Ženevi. 13.03.2019. "U ovom trenutku je… »