Vojvodina arhiva vesti 19.03.2019

U Petrovaradinskom ritu vatra tinja od sinoć

RTV 19.03.2019
PETROVARADIN - U Petrovaradinskom ritu, koji se nalazi između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, vatra tinja od sinoć, a na toj lokaciji dežura jedan kamion Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad sa četiri vatrogasca. Vidljiv je gust dim i na… »

Raspisan javni poziv za dodelu subvencija nezaposlenim Novosađankama

NoviSad.com 19.03.2019
Novi Sad - Grad Novi Sad raspisao je četvrtu godinu za redom Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu. Konkurs je raspisan u cilju podsticanja ženskog… »

Izgrednici se iživljavali na groblju, porušili 15 spomenika

Infonet Vojvodina 19.03.2019
SOMBOR – Dvojica izgrednika, sa kojima su bila još dva muškarca i jedna ženska osoba, porušili su 15 nadgrobnih spomenika na Velikom katoličkom groblju u Somboru, saznaje InfoNet Vojvodina. Vandalski čin dogodio se u noći između subote i… »

Čenej, Pejićevi salaši, Rimski šančevi i deo Klise bez vode

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 17 sati biti Čenej, Pejićevi salaši – Nemanovci, Rimski šančevi i deo Klise. Cisterna sa pijaćom vodom u Čeneju će biti postavljena kod škole, a u Pejićevim salašima… »

Sremska Kamenica dobija novo ruho

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Pokrajinska vlada obezbedila je velika finansijska sredstva za razvoj Grada Novog Sada, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, koji će, kako je najavljeno… »

Isključenja struje za sredu, 20. mart

Radio 021 19.03.2019
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca, Veternika i Budisave u sredu, 20. marta neće imati struje. NOVI SAD Milenka Grčića 8-14, trafike na uglu M. Grčića i Tarasa Ševčenka, od 8:30 do 10:30 časova SREMSKA KAMENICA Deo ulica Ivana… »

U Bačkoj će se navodnjavati novih 11.500 hektara

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović obišao jе danas radovе na izgradnji rеgionalnog sistеma "Mali Iđoš", kojima jе ujеdno i proširеna prva faza izgradnjе sistеma za navodnjavanjе finansiranih iz "Abu Dabi razvojnog… »

Sekundarne sirovine uskoro na Produktnoj berzi u Novom Sadu

Moj Novi Sad 19.03.2019
Do leta prve količine sekundarnih sirovina u Srbiji biće ponuđene na Produktnoj berzi u Novom Sadu, saopšteno je danas prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji između Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA) i Produktne berze. Potencijal… »

Besplatni zdravstveni pregledi povodom Dana oralne higijene i Dana borbe protiv raka dojke

Radio 021 19.03.2019
Besplatnim zdravstvenim pregledima Dom zdravlja "Novi Sad" danas, 20. marta obeležiće dva datuma, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i Svetski dan oralnog zdravlja. U prvoj akciji, torzo-simulator za edukaciju žena za samopregled dojki biće… »

Deseti protest “Jedan od pet miliona” u petak u Novom Sadu

Moj Novi Sad 19.03.2019
Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, 22. marta, sa početkom u 18 časova, građani će još jednom izraziti svoje nezadovoljstvo i zatražiti smenu vlasti i sistema, ovaj put pod sloganom: "SLOBODNI MEDIJI – SLOBODNO DRUŠTVO". Pored glumca… »