Vojvodina arhiva vesti 19.03.2019

Gori trska u Petrovaradinskom ritu (foto)

Dnevnik 19.03.2019
PETROVARADIN: U Petrovaradinskom ritu, koji se nalazi između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, gorela je upaljena trska celu noć, a vatra i dalje tinja. Na toj lokaciji dežura jedan kamion Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad sa četiri… »

Raspisan javni poziv za dodelu subvencija nezaposlenim Novosađankama

NoviSad.com 19.03.2019
Novi Sad - Grad Novi Sad raspisao je četvrtu godinu za redom Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu. Konkurs je raspisan u cilju podsticanja ženskog… »

Sombor: Vandali porušili 15 spomenika na Katoličkom groblju

RTV 19.03.2019
SOMBOR - Na Velikom katoličkom groblju u Somboru u noći između nedelje i ponedeljka porušeno je 15 nadgrobnih spomenika. Policija je uhapsila osumnjičene i protiv dvojice uhapšenih podneta je krivična prijava. Slika sa groblja potresla je Somborce… »

Deo Novog Sada, Čenej, Pejićevi salaši i Rimski šančevi bez vode

Dnevnik 19.03.2019
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Novom Sadu bez vode će od 8 do 17 sati biti ulice Mišarska, Velebitska, Vase Pušibrka, Rade Smiljanova, Milke Marković, Savska, Zmajevački put, Orahova i Sentandrejski put od broja 106 do broja 138… »

Napreduju radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

Moj Novi Sad 19.03.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici. Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Grad i Pokrajina. Na… »

Isključenja struje za sredu, 20. mart

Moj Novi Sad 19.03.2019
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u delovima Novog Sada, Veternika, Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca i Budisave. • od 8.30 do 10.30 sati: Milenka Grčića 8-14, trafike na uglu… »

Mirović obišao radove na izgradnji sistema "Mali Iđoš": Ove godine novi projekti za navodnjavanje još 70.000 hektara…

Blic 19.03.2019
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji regionalnog sistema "Mali Iđoš", kojima je ujedno i proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje finansiranih iz "Abu Dabi razvojnog fonda" u AP Vojvodini. Ovi… »

Do leta sekundarne sirovine na Produktnoj berzi u Novom Sadu

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Do leta prve količine sekundarnih sirovina u Srbiji biće ponuđene na Produktnoj berzi u Novom Sadu, saopšteno je danas prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji između Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA) i Produktne berze… »

Besplatni zdravstveni pregledi u sredu na dve lokacije

NoviSad.com 19.03.2019
Novi Sad - Besplatnim zdravstvenim pregledima Dom zdravlja "Novi Sad" u sredu, 20. marta obeležiće dva datuma, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i Svetski dan oralnog zdravlja. U prvoj akciji, torzo-simulator za edukaciju žena za samopregled dojki… »

Novi protest u petak u Novom Sadu, građani idu do zgrade RTV

Radio 021 19.03.2019
Građani će ovog petka, 22. marta, protestnu šetnju pod parolom "Jedan od pet miliona" sprovesti do zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde će se obratiti aktuelnom rukovodstvu. Okupljanje je u 18 časova na platou Srpskog narodnog pozorišta, gde će… »