Izvor: Auto blog arhiva vesti 26.03.2019

“Deki 5” kreće iz Peugeot-a

Auto blog 26.03.2019
Održavanje 54. Salona automobila u Beogradu poslužilo je kao idealna prilika za ozvaničenje partnerstva izmedju “EUROIMPEX AUTOGROUP”-a i Internacionalnog Fudbalskog kampa Dejana Stankovića – “Deki 5”. Proslavljeni srpski fudbaler i… »

Hrvati dobijaju subvencije do 10.780 evra za kupovinu novog električnog vozila

Auto blog 26.03.2019
U Hrvatskoj je zbog velikog interesovanja, fond za novi krug subvencija za kupovinu električnih vozila povećan na 2.290.000 evra Hrvatska je prepoznala potrebu za očuvanjem životne sredine i smanjenjem zagađenosti vazduha. Upravo iz tog razloga je… »

OMV MaxxMotion Izazov za ljubitelje adrenalinske voznje

Auto blog 26.03.2019
Da li verujete u sebe i svoje vozačke veštine? Volite da se takmičite? Onda prošetajte do OMV Srbija štanda na 54. Međunarodnom salonu automobila jer je ova kompanija svim posetiocima uputila interesantan izazov. Radi se o nagradnoj akciji „OMV… »

Amnesti: Proizvodnja baterija za električna vozila štetna za okolinu

Auto blog 26.03.2019
Amnesty International je osudio industriju električnih vozila jer se predstavlja kao prijatelj okoline, dok proizvodi baterije upotrebom fosilnih goriva i neetično prikupljenim materijalima. U saopštenju organizacije navodi se da je proizvodnja… »

Već prodati najskuplji na Sajmu automobila

Auto blog 26.03.2019
Sedam automobila skupljih od 200.000 evra (sa pratećom opremom), izloženih na beogradskom Sajmu automobila, već imaju nove vlasnike. "Ko ima para ovo da kupi?!", "Ma, došao sam samo da gledam, malo da parim oči, nikad neću imati novca za ovakve… »

Šok za Kineze, sud zabranio kopiju Range Rover Evoquea

Auto blog 26.03.2019
Sud u pekinškom distriktu Chaoyang je doneo odluku koja se može nazvati istorijskom. Prihvaćena je tužba kompanije Jaguar Land Rover protiv kineskog Jiangling Motor Holdinga zbog krađe intelektualnog vlasništva, odnosno plagiranja dizajna. Povod za… »

Tesla proglasila nepotrebnim redovne servise i održavanje na godišnjem nivou

Auto blog 26.03.2019
Kompanija Tesla je na osnovu opsežnih analiza pouzdanosti svojih vozila, proglasila nepotrebnim redovne servise i održavanje na godišnjem nivou Prema vestima koje stižu iz kompanije Tesla, na osnovu opsežnog istraživanja redovnog održavanja vozila… »

Porsche: Sledeći superautomobil bi mogli da radimo s Rimcem

Auto blog 26.03.2019
Čini se da se Rimac Automobilima otvara ogromna prilika u kontekstu saradnje sa svojim manjinskim suvlasnikom Porscheom. Porscheu 918 Spyder je potreban naslednik, a poslovni razvoj kompanije ide u smeru užurbane elektrifikacije. Tu bi Rimac mogao da… »

I Porsche Cayenne prelazi na struju?

Auto blog 26.03.2019
Novi Macan nije jedini model koji će u skoroj budućnosti preći na struju. Ako je verovati predstavniku Porschea za medije, model Cayenne je sledeći koji bi mogao da pređe na struju, javlja britanski AutoExpress. "Odluka još nije doneta. Ali… »

Mugen predstavio novi Shinden Hachi električni superbajk

Auto blog 26.03.2019
Na sajmu motocikala u Tokiju predstavljena je osma generacija Mugen Shinden električnog superbajka, spremna za nastup na Isle of Man trci. Zvanično nazvan Mugen Shinden Hachi (“hachi” znači “osam” na japanskom), motocikl ne donosi nikakve… »