Izvor: BBC News arhiva vesti 26.03.2019

Bregzit: Šta Britanci misle o izlasku iz Evropske unije

BBC News 26.03.2019
Šta građani Britanije misle o napuštanju Evropske unije i novom referendumu, tri godine nakon što je većina podržala Bregzit. Pre skoro tri godine Velika Britanija je glasala za izlazak iz EU. Ipak, Britanija neće napustiti EU kako je planirano 29… »

Konor Mekregor: Bivši Ultimat fajt šampion najavljuje odlazak u penziju

BBC News 26.03.2019
Bivši MMA šampion kaže da je odlučio da se povuče iz ovog sporta. Bivši MMA šampion Konor Mekregor kaže da se „povlači iz sporta poznatog kao MMA - mešovite borilačke veštine". Ovaj tridesetogodišnji Irac odluku je saopštio na društvenim… »

Evropsko prvenstvo 2020: UEFA pokrenula istragu protiv Crne Gore zbog rasizma

BBC News 26.03.2019
Kazne za incident u Podgorici trebalo bi da budu saopštene 16. maja kada se sastaju disciplinski organi UEFA. Evropska fudbalska unija otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Crne Gore povodom optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi… »

Hokej u Srbiji: Bez leda, bez novca, ali s mnogo ljubavi

BBC News 26.03.2019
Najbrži kolektivni sport svetu se na Balkanu igra gotovo 100 godina. U poslednje vreme stanje nije baš najbolje, ali hokejaši se bore koliko mogu. Dve kike, vezane roze gumicama, vire ispod hokejaške kacige. Na leđima, iznad broja 71, piše -… »

Fotografije koje su ušle u najuži izbor takmičenja Sony World

BBC News 26.03.2019
Sony World objavio listu fotografija koje su ušle u najuži izbor. Predstavljen je najuži izbor fotografija u takmičenju Sony World 2019. godine. Fotografije koje su izglasane kao najbolje biće izložene na izložbi u Somerset Hausu u Londonu od 18… »

Kragujevački gimnazijalci lakše do svemira nego do Amerike

BBC News 26.03.2019
Mladi naučnici su se plasirali na takmičenje u Hjustonu, ali škola nema novca za njihovo putovanje. Kako astronauti u svemiru moraju da se odreknu brojnih stvari, između ostalog i čula ukusa, tim kragujevačkih gimnazijalaca osmislio je kako da im… »

Milan Bandić: Dobija li gradonačelnik Zagreba počasni doktorat

BBC News 26.03.2019
Zagrebački gradonačelnik svojim titulama možda pridoda još jednu - titulu počasnog doktora nauka Univerziteta u Zagrebu. Bez promene čoveka, koji je u toj fotelji više od 16 godina, Zagreb bi mogao da dobije doktora nauka na mestu gradonačelnika -… »

Balkan, rasizam i fudbal - sistemski problem ili „pojedinci koji kvare opštu sliku"

BBC News 26.03.2019
Incidenti u Podgorici na meču Crne Gore i Engleske opet pokrenuli pitanje o tome kako se zemlje bivše Jugoslavije bore slučajevima rasizma na stadionima. Fudbal na Balkanu ponovo je u centru pažnje iz pogrešnih razloga - ovog puta rasistički ispad… »

Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

BBC News 26.03.2019
Nova studija objavljena u časopisu „Jama" pokazuje da preterana upotreba ove namirnice može izazvati probleme sa krvnim sudovima ili infarkt. Međutim, postoji li magični broj? Stručnjaci godinama debatuju da li su jaja zdrava ili ne. Deluje da… »