Izvor: BizLife arhiva vesti 26.03.2019

Parlament preuzima kontrolu nad Bregzitom?

BizLife 26.03.2019
Foto: Beta/AP Frank Augstein Britanski parlamentarci glasali su za amandman koji će im omogućiti da preuzmu kontrolu nad procesom Bregzita.Posle duge rasprave, predlog je usvojen kasno sinoć sa 329 glasova za i 302 glasa protiv. Ovim su poslanici… »

Profesorka Ekonomskog pokrenula disciplinski protiv studenta

BizLife 26.03.2019
Foto: FI Na beogradskom Ekonomskom fakultetu započet je disciplinski postupak, prvi takve vrste, koji je pokrenula profesorka tog fakulteta Danica Popović protiv jednog sudenta, koji je na jednoj, nedavno održanoj tribini na temu akademske časti izneo… »

Besplatan put u najsrećniju zemlju i to sa „vodičem za sreću“

BizLife 26.03.2019
Foto: Pixabay Finska pokušava da proširi svoju sreću širom sveta nakon što se, drugu godinu zaredom, našla na vrhu liste najsrećnijih zemalja. Da bi pomogla drugima da pronađu sreću, orgnaizacija „Visit Finland“ nudi ljudima priliku da putuju… »

Sbb uskoro vraća isti raspored televizija

BizLife 26.03.2019
Foto: Pixabay Kablovski operater SSB saopštio je da korisnici njegovih EON i Total TV platformi imaju isti raspored televizija sa nacionalnom frekvencijom kao i do sada, kao i da će na platformi D3 uskoro biti identičan raspored. Kako je navedeno, od… »

Rupa na Koridoru 10

BizLife 26.03.2019
Foto: Koridori Srbije Na još neotvorenoj deonici Koridora 10 kod niškog sela Prosek umesto skoro završenog auto-puta sada je velika rupa. U Koridorima Srbije kažu da ispituju čija je odgovornost, a Južne vesti saznaju da je problem loše zemljište… »

Evo kako će od 2022. automobili biti skuplji, ali bezbedniji

BizLife 26.03.2019
Foto: Pixabay Novi automobili će od 2022. godine morati da imaju ugrađenu dodatnu sigurnosnu opremu, poput automatskih kočnica za hitne slučajeve, tehnologije kontrole vožnje u traci i detektora pospanost, složili su se evropski pregovarači… »

Na Kosovu se zabranjuju igre na sreću

BizLife 26.03.2019
Foto: Pixabay Vlada u Prištini usvojila je nacrt zakona kojim se zabranjuju sve igre na sreću u narednih 10 godina. Od ove zabrane izuzeta je jedino lutrija Kosova. Nacrtom zakona o zabrani kockanja, predviđa se zabrana svih igara na sreću osim… »

2021. ćemo poslednji put pomerati kazaljke

BizLife 26.03.2019
Foto: N1, Beta Evropski parlament glasao je za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena. Izglasano je da se od 2021. godine ukine pomeranje kazaljki, koje se decenijama događalo dva puta godišnje, u martu i oktobru. Letnje računanje vremena u… »

Bivša direktorka muzeja optužena za zloupotrebu

BizLife 26.03.2019
Foto: Etnografski muzej Mirjana Menković se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Ranka Dedović za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Optužnicu protiv njih dve nedavno je potvrdilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu… »

NIS postavio nove standarde digitalnog wellbeing-a

BizLife 26.03.2019
Foto: NIS NIS je petu godinu zaredom sa kolegama podelio međunarodno iskustvo u oblasti upravljanja ljudskim resursima, a ove godine je omogućio HR profesionalcima let nad „virtualnom šumom“ strateškog HR-a. Ovo je bila retka prilika da se više… »