Izvor: Blic arhiva vesti 26.03.2019

Ukinuta presuda mirjani Marković: Posle 16 godina od početka postupka ide se na novo suđenje

Blic 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju za nezakonito… »

Novi udarac za terezu Mej: Britanski parlament preuzeo kontrolu nad Bregzitom

Blic 26.03.2019
Britanski parlament preuzeo je večeras, posle duge rasprave, kontrolu nad procesom Bregzita, prenosi "Bi-Bi-Si". Sa 329 glasova za i 302 protiv, poslanici su glasali za amandman koji je predložio Oliver Letvin. Prema tom amandmanu parlament više nije… »

Primirje odmah prekinuto: Ponovo ispaljene rakete iz Gaze, Izrael uzvratio vazdušnim napadima (foto, video)

Blic 26.03.2019
Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze u toku noći ponovo su ispalili rakete na ciljeve na jugu Izraela, a Izrael je odgovorio vazdušnim napadima na teritoriju pod kontrolom Hamasa, iako su Palestinci juče saopštili da je uz pomoć Egipta postignuto… »

Skupština Srbije: Malo o amandmanima, malo o putovanjima

Blic 26.03.2019
Skupština Srbije nastavila je danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, nakon čega će početi raspravu o 14 amandmana na Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodina. Poslanik vladajuće SNS Aleksandar Marković upitao je danas Ministarstvo… »

Evropa izglasala: Pomeranje sata se zvanično ukida, a evo kada će zemlje EU to raditi poslednji put

Blic 26.03.2019
Evropa je sada korak bliže kraju prakse pomeranja kazaljki na satovima nakon što je Evropski parlament glasao za ukidanje zimskog i letnjeg računanja vremena. Sada mora pronaći kompromis sa svakom državom članicom EU. Evropski parlament u utorak je… »

Sastanak kineskog predsednika i lidera EU: Makron: Neslaganja postoje, ali odlučni smo da sarađujemo

Blic 26.03.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron potvrdio je danas istorijsko rivalstvo između Evropske unije i Kine i pozvao obe strane na jačanje multilateralizma, dok je kineski predsednik Si Đinping rekao da je saradnja glavni tok u odnosima Kine i Evrope i da… »

Otkrivamo: Marinika Tepić uvodi đilasovu stranku u Skupštinu, a prvi korak je "preskakanje" Zorana Živkovića

Blic 25.03.2019
Marinika Tepić formirala je novi poslanički klub u Skupštini Srbije, u kojem više nema lidera Nove stranke Zorana Živkovića, saznaje nezvanično “Blic”. Pored Tepićeve u njemu se nalaze nekadašnji poslanici DJB. Kako saznaje “Blic”… »

Govedarica: U Sijekovcu prvi masovni zločin prema srpskim civilima

Blic 26.03.2019
Pokoljom srpskog stanovništva u Sijekovcu počinjen je prvi masovni zločin prema civilima na teritoriji BiH i tim činom je počeo neobjavljeni rat protiv srpskog naroda u BiH, izjavio je danas u Sjekovcu Vukota Govedarica, predsednik Srpske demokratske… »

Čanak: Ne verujem da će ove godine biti izbora

Blic 26.03.2019
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže da ne veruje da će ove godine u Srbiji biti održani izbori. - LSV je već više od 14 puta učestvovala na izborima i ima vrlo jasnu i razrađenu tehnologiju nastupa na izborima - rekao… »

Zamenik kosovskog ministra policije: Nema zvaničnih informacija o istrazi o Đurićevom hapšenju

Blic 26.03.2019
Ni godinu dana od hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici još nema zvaničnih informacija dokle se stiglo sa istragom, kaže zamenik kosovskog ministra policije u ostavci Milan Radojević, i dodaje da je to važan test za prištinske institucije… »