Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 26.03.2019

Ukinuta presuda posle 16 godina, novo suđenje Miri Marković

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju za… »

AMS: Večeras suvi putevi, tokom noći moguća kiša

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD Vozače u Srbiji večeras očekuju suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, vidljivost je dobra, ali se, zbog moguće kiše koja se očekuje tokom noći, vozačima savetuje sporija i opreznija… »

Predstavljena vozila i oprema koje su SAD donirale Srbiji

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot i direktor Uprave carina Miloš Tomić prisustvovali su danas prikazu opreme i vozila u vrednosti od 1,2 milona dolara koje je Vlada SAD poklonile MUP-u… »

Zahlađenje s prolaznom kišom

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Hladnije uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 14 stepeni. VOJVODINA: Zahlađenje uz promenljivu oblačnost. Od sredine dana na severu… »

Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu od Beograd - Niš, najavio je danas rukovodilac Sektora za naplatu putarine u tom preduzeću Darko Savić. "U fazi smo pilot projekta postavljanja video- nadzora… »

Policajac iz Vranja našao i vratio 1.000 dolara vlasniku

Dnevnik 26.03.2019
VRANjE: Policajac Nebojša Stanojković pronašao je u zgradi Policijske uprave u Vranju novčanik sa dokumentima i hiljadu dolara, nakon čega je vlasniku novčanik vraćen. Nedaleko od kancelarije u kojoj radi, na stolici u hodniku, Stanojković je… »

Mirović posetio FK „Guangzhou R&F“ u Kini

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je, na kraju radnog boravka u provinciji Guangdong, fudbalski klub „Guangzhou R&F“, koji trenira Dragan Stojković Piksi. Tom prilikom, Mirović je prisustvovao treningu i sastanku s… »

U Užicu umanjivali količinu drvne građe i oštetili budžet za milione

Dnevnik 26.03.2019
UŽICE: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivične prijave protiv četiri radnika JP „Srbija šume“ u Užicu, starosti… »

Student Jakšić: Profesorka je glasna manjina u društvu

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Na beogradskom Ekonomskom fakultetu danas je započet disciplinski postupak, prva takve vrste, koji je pokrenula profesorka tog fakulteta Danica Popović protiv jednog studenta, koji je na jednoj, nedavno održanoj tribini na temu akademske… »

Javni servis: Junajted medija nikada nije dala ponudu RTS-u

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Radiotelevizija Srbije odbacila je danas kao netačnu tvrdnju Junajted grupe da je Javnom servisu ikada ponudila da kupi prava prenosa utakmica koje fudbalska reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odgovarajući na… »