Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 26.03.2019

Druga sezona „Senki nad Balkanom“ na jesen

Dnevnik 26.03.2019
Kostimirani statisti, regionalne glumačke zvezde, automobili proizvedeni pre Drugog svetskog rata, užurbani produkcijski tim...dočekali su ekipu Tanjuga ispred Ambasade Francuske u centru Beograda, na snimanju druge sezone televizijske serije "Senke… »

Režiser Džoi Rajt i Tom Henks snimaju “Vrt zveri”

Dnevnik 26.03.2019
HOLIVUD: Prema pisanju esnafskog holivudskog dnevnika “Verajeti”, u završnoj fazi su pregovori režisera Džoija Rajta da režira film “Vrt zveri”, prema istoimenom romanu Erika Larsona, a čiji bi producent bio proslavljeni glumac, oskarovac Tom… »

Indijana Džons sveta umetnosti našao ukradenu Pikasovu sliku

Dnevnik 26.03.2019
AMSTERDAM: Holandski detektiv Artur Brand, koji se bavi umetninama, izjavio je danas da je pronašao vrednu sliku čuvenog slikara Pabla Pikasa 20 godina pošto je ukradena iz saudijske jahte u Francuskoj. Brand je rekao da je slika "Bista žene" iz 1938… »

„Forest Gamp“ je trebalo da ima bizaran nastavak

Dnevnik 26.03.2019
Kultni film Roberta Zemekisa iz 1994. s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, dobitnik šest Oscara 'Forest Gamp', trebalo je da ima sasvim uvrnut nastavak, piše T portal. Američka tragikomedija 'Forest Gamp' snimljena je prema istoimenom satiričnom romanu… »

Nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" festivalu Beldoks

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks i njegov osnivač i direktor, Mladen Vušurović, ovogodišnji su dobitnici nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za promociju dokumentarnog filma. Priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije… »

Susreti: Mirjana Rastović, muzička urednica RTV Vojvodine

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Veliki srpski i američki fizičar Mihajlo Pupin jedna je od vodećih naučnih ličnosti prve polovine dvadesetog veka, koja je svojim pronalascima dala ključni doprinos razvoju telekomunikacija i unapređenju prenosa električne energije… »

Zmaj Jovinom ulicom u Novom Sadu zavijorile se zastave Nomusa

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Kao najava za predstojeće Novosadske muzičke svečanosti, u Zmaj Jovinoj ulici zavijorile su se zastave koje predstavljaju učesnike festivala. Podsetimo, Nomus će biti otvoren 9. aprila, kada će Srpsko narodno pozorište premijerno… »