Izvor: Dojče vele arhiva vesti 26.03.2019

Donji dom iznudio glasanja o Bregzitu

Dojče vele 26.03.2019
Premijerka Mej još uvek nema parlamentarnu većinu za svoj dil o Bregzitu. Sada poslanici na svoju ruku žele da nađu alternativu i da obezbede sebi veći uticaj na proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije. Donji dom u Londonu se suprotstavio… »

Reforma autorskih prava na internetu: o čemu se radi?

Dojče vele 26.03.2019
Evropski parlament je usvojio preliminarni dogovor o novim odredbama o zaštiti autorskih prava na internetu. Sada bi trebalo da bude pokrenut proces usvajanja u zakonodavstvima pojedinih država. Evropska unija principijelno se dogovorila o reformi… »

Ruski interesi u Venecueli

Dojče vele 26.03.2019
Rusija šalje vojne transportne avione sa vojnicima i kamionima u Venecuelu. Da li se Rusija priprema za vojnu intervenciju na strani Nikolasa Madura? Nadležne vlasti u Moskvi trenutno se ne oglašavaju. Nemali broj ljudi je čini se pomislio da se… »

Nacistička prošlost nemačkih milijardera

Dojče vele 26.03.2019
Rajmanovi raspolažu s oko 33 milijarde evra imovine. Oni su druga najbogatija nemačka porodica. Istoričari su konačno rasvetlili mračno poglavlje tog nemačkog industrijskog klana. Možda niste još nikada čuli za nemačku preduzetničku dinastiju… »

Smiraj u Bosni

Dojče vele 26.03.2019
Balkanska ruta se od 2016. godine smatra zatvorenom. Ali izbeglice i dalje dolaze, a neki od njih umiru pokušavajući da pređu granice. Kao što je to slučaj sa Ihsanudinom Gul Muhamedom. Ihsanudin Gul Muhamed stradao je u maju 2018. Njegovo telo su… »

Izbegli Sirijci nadaju se povratku

Dojče vele 26.03.2019
U Siriji se na samo još nekoliko mesta vode borbe. To je za mnoge Sirijce koji su prethodnih godina napustili svoju zemlju, da počnu da razmišljaju o povratku. Koliko je to bezbedno? Aparat za kafu šišti i pušta paru. Prilično uzbuđen, Ibrahim… »

Nuklearni otpad susedima pred dvorište

Dojče vele 26.03.2019
Bivši vojni objekat Čerkezovac u Hrvatskoj, tek nekih 800 metara udaljen od granice sa BiH i na oko tri kilometra od centra Novog Grada (Bosanski novi), uskoro bi mogao da postane odlagalište nuklearnog otpada. Hrvatska već godinama pokušava da… »