Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.03.2019

Apelacioni sud ukinuo presudu Mirjani Marković

Glas Amerike 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u juna 2018. na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica Jugoslovenske levice (JUL) Mirjana Markovića po optužnici da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da… »

Britanski parlamentarci za bliže veze sa Briselom

Glas Amerike 26.03.2019
Poslanici britanskog parlamenta usvojili su amandman koji će im omogućiti da na jedan dan preuzmu kontrolu nad procesom Bregzita. Britanski parlamentarci bi nakon toga u sredu trebalo da glasaju o nizu opcija za Bregzit dajući parlamentu šansu da se… »

Izraelski vazdušni udari nakon raketiranja iz Gaze

Glas Amerike 26.03.2019
Izraelski borbeni avioni izveli su vazdušne udare na Pojas Gaze rano u utorak, dok izraelska vojsa izveštava o nastavljenim raketnim napadima sa palestinske teritorije. Nasilje, rasplamsano u ponedeljak raketnim napadom iz Gaze na Izrael u kom je… »

Predstavnički dom bez većine za poništavanje Trampovog veta

Glas Amerike 26.03.2019
Predstavnički dom SAD, u kojem većinu imaju demokrate, nije uspeo da u utorak poništi veto predsednika Donalda Trampa na rezoluciju, usvojenu u oba doma Kongresa, o ukidanju vanrednog stanja na južnoj granici. Za poništavanje Trampovog veta, glasalo… »

Tramp napada istragu i medije posle Malerovog izveštaja

Glas Amerike 26.03.2019
Predsednik Donald Tramp i njegovi politički saveznici slave posle objavljivanja izveštaja specijalnog tužioca Roberta Malera u kojem je navedeno da nisu pronađeni dokazi o dosluhu Trampove predsedničke kampanje 2016. i Rusije. Tramp je u utorak na… »

Ambasador Skot pokušava da vrati Beograd i Prištinu za pregovarački sto

Glas Amerike 26.03.2019
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot razmenio je mišljenja sa ministarom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o dijalogu sa Prštinom u još jednom pokušaju da se privole Srbija i Kosovo da ponovo sednu za pregovarački sto. Skot je rekao da po… »

NASA odustala od prve ženske svemirske šetnje, problem svemirsko odelo

Glas Amerike 26.03.2019
NASA je morala da otkaže istorijsku prvu šetnju dve astronautkinje ispred Međunarodne svemirske stanice, pošto je ustanovljeno da jednoj od njih ne odgovara veličina svemirskog odela. En Meklejn i Kristina Koh trebalo je da obave šetnju u petak… »

Vojni i policijski sindikati u protestu "1 od 5 miliona": Da li se krše zakoni ili je sve po propisima?

Glas Amerike 26.03.2019
Vojni i policijski sindikalci su pre nešto više od mesec dana podržali proteste "Jedan od pet miliona" i aktivno učestvuju na skupovima, a u nekim gradovima u Srbiji su i organizatori protestnih šetnji. Ponekim mišljenjima oni imaju pravo da… »

Nedelja žena na Kosovu: Kad žene odlučuju rezultati su pozitivni

Glas Amerike 26.03.2019
U organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta i USAID-a, u Prištini je danas otvorena sedma po redu “Nedelja žena”. Tema ovogodišnje Nedelje žena je “Integritet u politici, šta se dešava na lokalnom nivou? Ovogodišnja manifestacija… »

Povučene optužbe protiv glumca Džasija Smoleta

Glas Amerike 26.03.2019
Čikaška policija odustala je od svih optužbi protiv TV glumca Džasija Smoleta, koga je prethodno osumnjičila da je lagao da je bio žrtva napada iz mržnje. Smolet je već obavio obavezni društveno-korisni rad i platio kauciju od 10.000 dolara… »