Izvor: Jugmedia arhiva vesti 26.03.2019

Ružiću u lice sasuli probleme zbog zabrane zapošljavanja

Jugmedia 26.03.2019
U gradskoj upravi nam nedostaje 36 radnika, a na nivou lokalne samouprave 80. Nedostaju radnici i u Domu zdravlja, predočio je danas zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću koji je… »

Pevali i recitovali na francuskom jeziku svojim sugrađanima

Jugmedia 26.03.2019
Povodom obeležavanja meseca frankofonije u Srbiji, učenici vranjske Osnovne škole „Svetozar Marković“ i profesorka francuskog jezika Jelena Stanković, recitovali su i pevali na francuskom jeziku građanima Vranja, koji nisu u svakodnevnoj prilici… »

Različiti, a isti u obrazovanju

Jugmedia 26.03.2019
Socijalno uključivanje romske populacije, koja na teritoriji grada Vranja, čini oko pet odsto od ukupnog broja stanovnika, nije samo skup afirmativnih mera, već i uspostavljanje mehanizma delovanja. Kao učesnici u projektu „Različiti, a isti u… »

Grad obezbedio 120 protivgradnih raketa, u prošloj godini ispaljeno 200

Jugmedia 26.03.2019
Poljoprivrednici iz leskovačkog kraja ne moraju da strepe od prirodnih nepogoda, jer je svaka od 31 protivgradne stanice obezbeđena za početak sa po 4 raketa, a danas im je uručeno ukupno 120 komada, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,6… »

Mlekarska škola u Pirotu dobila šest računara

Jugmedia 26.03.2019
Mlekarska škola “Dr Obren Pejić“ u Pirotu danas je dobila na poklon 6 računara, a reč je o zajedničkoj akciji Rotari kluba Pirot, Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Donacija je dodeljena za… »

EKSKLUZIVNO Prva klapa filma o Srpskom mančesteru sa zvezdama krajem leta, naredne godine u bioskopima

Jugmedia 26.03.2019
Više nema dileme. Sklopljena je skoro cela priča oko igranog filma čija je radnja smeštena u Leskovcu između dva svetska rata pod radnim nazivom „Srpski Mančester“. Snimanje će početi krajem ovog leta, prikazivanje naredne godine, a sve pod… »

Belgijski ambasador: Niš zanimljiv za naše investitore

Jugmedia 26.03.2019
Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji, njegovom ekselencijom Adamom Kunom, o mogućnostima za unapređenje saradnje u svim oblastima od kulture, jezika, obrazovanja pa do privrede. “O svim ovim… »

Svetska organizacija slobodnih zona predstavila svoj projekat „Bezbedne zone“

Jugmedia 26.03.2019
Svetska organizacije slobodnih zona inicirala je projekat pod imenim „Bezbedne zone – Safe Zone“ kako bi se pridružili borbi protiv nelegalne trgovine. “Slobodna zona Pirot, kao Regionalna kancelarija Svetske organizacije slobodnih zona, direktno… »

Stotinak taksista u Leskovcu ostaje bez posla, još im se uvodi i konkurencija

Jugmedia 26.03.2019
Leskovac će po novom Zakonu o prevozu putnika u drumskomm saobraćaju morati da ograniči taksiste na 340 vozila, što znači da će iz registra biti obrisano šezdesetak automobila koji trenutno obavljaju ovu delatnost, a duplo više taksista će ostati… »

Posao iz snova

Jugmedia 26.03.2019
POTREBNI RADNICI ZA RAD U SRBIJI! Prednost imaju Nemci, Austrijanci, Belgijanci, Švedjani . Plata 20-30.000 dinara. Obavezno znanje srpskog jezika! – ( pročitao sam oglas, pa sam rešio da podelim sa vama, možda nekog možemo usrećiti, ko je u… »