Izvor: Jug press arhiva vesti 26.03.2019

Policajac pronašao novčanik sa hiljadu dolara i vratio ga vlasniku

Jug press 26.03.2019
VRANJE Oficir odeljenja policije u Policijskoj upravi u Vranju Nebojša Stanojković, u ponedeljak, je u hodniku zgrade gde radi, ispred kancelerije gde se izdaju pasoši i lične karte pronašao novčanik. U njemu su bili kompletna lična dokumentacija i… »

Mesec Frankofonije u Vranju

Jug press 26.03.2019
VRANJE Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ i profesorka francuskog jezika Jelena Stanković recitovali su i pevali na francuskom jeziku građanima Vranja, koji nisu u svakodnevnoj prilici da čuju jezik ljubavi. Događaj je upriličen povodom… »

Okrugli sto o nacionalnim manjinama

Jug press 26.03.2019
VRANJE ,,Službena upotreba jezika i pisma nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave“, tema je okruglog stola okviru projekta ,,Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji“, koji je danas održan u Vranju. Srbija je dala značajan… »

Grad Leskovac obezbedio 120 protivgradnih raketa

Jug press 26.03.2019
LESKOVAC Grad Leskovac obezbedio je 120 protivgradnih raketa čija je vrednost oko 4,6 miliona dinara. One će biti podeljene 31 protivgradnoj stanici. U narednim danima očekuje se da svaka stanica dobije i protivgradne rakete od Republičkog… »

Vranjanka najbolja na takmičenju u besedništvu u Nišu

Jug press 26.03.2019
VRANJE Na 23. Republičkom takmičenju u besedništvu koje je održano u Nišu Emilija Ničić, učenica Ekonomske škole u Vranju, postigla je veliki uspeh osvojivši prvo mesto u kategodiji „Beseda na zadatu temu“ i „Improvizovana beseda“. Ona… »

U Bujanovcu radionica za predstavnike medija i lokalnih samouprava

Jug press 26.03.2019
BUJANOVAC U kancelariji OEBS-a u Buujanovcu održana je radionica za predstavnike medija i lokalnih samouprava na kojoj se govorilo o izveštavanju i evaluacija projekata u oblasti javnog informisanja. Radionicu je otvorio šef kancelarije OEBS-a u… »

Predavanje o raku grlića materice

Jug press 26.03.2019
LESKOVAC Grad Leskovac u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ organizuje predavanje na temu„Rak grlića materice – uzroci, prevencije i lečenja“. Predavanja su održana u domovima kulture u Grdelici i Vučju, kao i u Centru za… »

Akcija i tribina o zagađenju vazduha

Jug press 26.03.2019
NIŠ O mogućnostima dugoročnog sprečavanja zagađenja vazduha u Nišu čiji je osnovni uzrok masovna upotreba nezdravih a najjeftinijih energenata za grejanje, kako priuštiti građanima zdravije a skuplje energente, da li je priključivanje većeg… »

Pedeset godina Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu

Jug press 26.03.2019
NIŠ Jubilej vredan poštovanja, 50 godina postojanja, Gimnazija “Bora Stanković”u Nišu obeležiće nizom manifestacija pod nazivom “Borini dani” Juče su održana sportska takmičenja koja se nastavljaju i narednih dana. Danas je u čast… »

Promovisana knjiga “Uglovi slobode” Jovane Nikolić

Jug press 26.03.2019
LESKOVAC U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija promovisana je knjiga Jovane Nikolić „Uglovi slobode“. Autorka kaže da knjigu čitaoci mogu doživeti na različite načine, da je to suštinski knjiga kratkih priča, ali žanrovski je… »