Izvor: Južne vesti arhiva vesti 26.03.2019

Bregzit: Šta Britanci misle o izlasku iz Evropske unije

Južne vesti 26.03.2019
Getty Images Pre skoro tri godine Velika Britanija je glasala za izlazak iz EU. Ipak, Britanija neće napustiti EU kako je planirano 29. marta, a zvanični London traži način da se pomeri sa mrtve tačke. Šta većina glasača u Velikoj Britaniji sada… »

Konor Mekregor: Bivši Ultimat fajt šampion najavljuje odlazak u penziju

Južne vesti 26.03.2019
Getty Images Konor Mekgregor zaradio je 30 miliona dolara u borbi sa neporaženim bokserskim šampionom Flojdom Mejvederom 2017. godine Bivši MMA šampion Konor Mekregor kaže da se „povlači iz sporta poznatog kao MMA - mešovite borilačke veštine"… »

Hokej u Srbiji: Bez leda, bez novca, ali s mnogo ljubavi

Južne vesti 26.03.2019
Vladan Drozdik Hokej te uči brzom razmišljanju, što može da bude veoma korisno u životu, kaže Milovanović Dve kike, vezane roze gumicama, vire ispod hokejaške kacige. Na leđima, iznad broja 71, piše - Katarina. Ledenom dvoranom Pionir odzvanjaju… »

Fotografije koje su ušle u najuži izbor takmičenja Sony World

Južne vesti 26.03.2019
David Behar Rad Dejvida Behara u kategoriji Arhitektura. Fokus je na kućici koja može da se iznajmi u Majami biču. Objekat kao da je utonuo u boje okoline, mora i suncobrana. Predstavljen je najuži izbor fotografija u takmičenju Sony World 2019… »

Kragujevački gimnazijalci lakše do svemira nego do Amerike

Južne vesti 26.03.2019
Ljubica Mudrić Staniškovski Gimnazijalci su pronašli način kako da astronautima hrana bude ukusnija Kako astronauti u svemiru moraju da se odreknu brojnih stvari, između ostalog i čula ukusa, tim kragujevačkih gimnazijalaca osmislio je kako da im… »

Milan Bandić: Dobija li gradonačelnik Zagreba počasni doktorat

Južne vesti 26.03.2019
Getty Images Milan Bandić mogao bi da slavi i počasni doktorat Bez promene čoveka, koji je u toj fotelji više od 16 godina, Zagreb bi mogao da dobije doktora nauka na mestu gradonačelnika - i to počasnog doktora. Senat Univerziteta u Zagrebu treba… »

Evropsko prvenstvo 2020: UEFA pokrenula istragu protiv Crne Gore zbog rasizma

Južne vesti 26.03.2019
Getty Images Deni Rouz je za Englesku nastupio 26. put Evropska fudbalska unija otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Crne Gore povodom optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi vređali Rahima Sterlinga, Kaluma Hadsona Odoija i Denija… »

Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

Južne vesti 26.03.2019
Getty Images Ako pojedete samo dva jajeta dnevno, značajno povećavate rizik od kardiovaskularnih bolesti Stručnjaci godinama debatuju da li su jaja zdrava ili ne. Deluje da odgovor zavisi od toga koliko ih nedeljno pojedemo - to je pokazala nova… »

Ulično osvetljenje za 4 bojnička sela

Južne vesti 26.03.2019
Mračne puteve i ulice u bojničkim selima Obilić, Granica, Majakovac i Nova Stubla uskoro će “osvetleti” nova ulična rasveta, najavljuju u opštini. Radovi se trenutno izvode u selu Obilić u kome, prema podacima sa opštinskog sajta, živi… »

Na deonici Koridora 10 kod Proseka, umesto auto-puta zjapi rupa

Južne vesti 26.03.2019
Na još neotvorenoj deonici Koridora 10 kod niškog sela Prosek umesto skoro završenog auto-puta sada je velika rupa. U "Koridorima Srbije" kažu da ispituju čija je odgovornost, a Južne vesti saznaju da je problem loše zemljište na kojem je put… »