Izvor: Kamatica arhiva vesti 26.03.2019

Srbija će zabraniti uvoz automobila zagađivača

Kamatica 26.03.2019
Vlada Srbije razmatra zabranu uvoza vozila sa euro 3 i euro 4 standardom, te automobila starijih od 10 godina. Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan najavio je kako će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom euro 3… »

Dinar stabilan: NBS kupila 15 miliona €

Kamatica 26.03.2019
Narodna banka Srbije je kupila 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa će dinar danas vredeti približno isto kao juče. Zvanični srednji kurs iznosi 118,0115 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar će prema evru biti jači na… »

Pošte Srbije produžena ruka PUPS-a

Kamatica 26.03.2019
Pošte Srbije postale su podružnica PUPS-a, koju ne interesuje zašto su plate najvećeg dela zaposlenih znatno ispod proseka u Republici, kažu zaposleni u Glavnom poštanskom centru (GPC) u Zemunu, koji su u petak uveče obustavili rad. "Do dolaska… »

BMW će platiti zaposlenima u Nemačkoj godišnji bonus

Kamatica 26.03.2019
Bavarski automobilski div BMW platiće svojim zaposlenima u Nemačkoj godišnji bonus od 9.175 evra, što je za 280 evra manje nego prošle godine. Iznos je pomalo iznenađujući, s obzirom na to da je kompanija prošle godine ostvarila gotovo petinu… »

Sankcije za namerno uništavanje lokatora

Kamatica 26.03.2019
Sankcije za sve koji namerno budu uništavali elektronske lokatore, uređaje koji se postavljaju na kamione za prevoz roba u uvozu, izvozu ili tranzitu. Najavio je pomoćnik direktora Uprave carina Rade Knežević i rekao da je do sada zabeleženo 100… »

Svi proizvodi u EU moraju da budu jednakog kvaliteta

Kamatica 26.03.2019
Konačan dogovor evropskih institucija o zabrani dvostrukih kvaliteta proizvoda na istoku i zapadu Evropske unije u okviru revizije Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi postignut je u četvrtak uveče posle deset sati pregovora. Hrvatska… »

Skandal u najavi: Nokija u velikom problemu

Kamatica 26.03.2019
Finske vlasti su objavile da su otvorile istragu protiv kompanije Nokija zbog mogućeg neovlašćenog prenosa ličnih podataka korisnika Kini. Nokijini mobilni telefoni proizvode se pod licencom finske kompanije HMD Global, koja je saopštila da nikakvi… »

I u Srbiji se obeležava Evropska nedelja novca

Kamatica 26.03.2019
Udruženje banaka Srbije saopštilo je da će do 29. marta sa bankama obeležiti peti put Evropsku nedelju novca u Srbiji sa ciljem da podigne svest javnosti o značaju finansijske edukacije u vremenu kada finansijska tehnologija ubrzano napreduje, a… »