Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.03.2019

Britanski parlament preuzeo kontrolu nad Bregzitom

Nova ekonomija 26.03.2019
Britanski parlamentarci izglasali su preuzimanje kontrole u Donjem domu parlamenta nad britanskim izlaskom iz Evropske unije, u potezu bez presedana kojim žele da dođu do većine za bilo koju opciju izlaska Britanije iz članstva u EU. Glasanjem u kojem… »

Evropski parlament: Ukida se pomeranje sata dva puta godišnje

Nova ekonomija 26.03.2019
Evropski parlament glasao je za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena. Izglasano je da se od 2021. godine ukine pomeranje sata koje se decenijama događalo dva puta godišnje, u martu i oktobru. Zemlje koje planiraju da zauvek ostanu na letnjem… »

Pentagon daje milijardu dolara za zid na granici s Meksikom

Nova ekonomija 26.03.2019
Pentagon će izdvojiti milijardu dolara za izgradnju dela graničnog zida na granici s Meksikom, najavio je šef Pentagona Patrik Šenehen. Pentagon bi trebalo da izgradi zid dužine 91 kilometar u oblasti Teksasa u El Pasu. Inženjerskom korpusu vojske… »

U Srbiji uskoro zabrana polovnih automobila starijih od deset godina?

Nova ekonomija 26.03.2019
Uvoz polovnih vozila, starijih od deset godina, mogao bi uskoro da bude zabranjen u Srbiji, najavio je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, piše Blic. U Srbiju je prošle godine uvezeno 141.602 polovnih automobila, od kojih su polovina sa… »

Pobeda kreativaca i novinara: Google i Facebook moraće da plate svaki sadržaj

Nova ekonomija 26.03.2019
Evropski parlament konačno je odobrio Direktivu o autorskim pravima, kontroverzni paket zakona kojim se reformiše Zakon o autorskim pravima u Evropi na internetu. Za ovaj zakon glasalo je 348 poslanika Evropskog parlamenta, a protiv njega je glasalo… »

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka zakazano za 9. april

Nova ekonomija 26.03.2019
Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 9. april početak suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka, Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima povodom paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala Žig info, 12. decembra prošle godine… »

Pošte Srbije: Zaposlenima ćemo dati 475 miliona dinara od ostvarene dobiti

Nova ekonomija 26.03.2019
Blizu 15.000 zaposlenih u Javnom preduzeću Pošta Srbije podeliće 475 miliona dinara iz dobiti ostvarene u 2017, odlučio je Nadzorni odbor ovog preduzeća. Novac će biti isplaćen iz neraspoređene dobiti kao "učesće zaposlenih u dobiti", i to za… »

Pet fakulteta u Beogradu zainteresovano za novi master program iz IT-ja

Nova ekonomija 26.03.2019
Za novi master program iz informacionih tehnologija (IT) zainteresovano je pet beogradskih fakulteta kojima su u Naučno-tehnološkom parku predstavljeni detalji konkursa za učešće u programu. Među visokoobrazovnim institucijama koje su iskazale… »

Lidl uvodi privatno zdravstveno osiguranje za sve radnike

Nova ekonomija 26.03.2019
Kompanija Lidl Srbija od marta ove godine, za sve svoje zaposlene uvodi privatno zdravstveno osiguranje i povećanje nadoknade za topli obrok na mesečnom nivou. Na ovaj način, poboljšavaju se uslovi rada svim zaposlenima jednako, bez obzira na… »

Facebook uklonio sumnjive naloge iz Irana, Rusije, Severne Makedonije i Kosova

Nova ekonomija 26.03.2019
Facebook je saopštio danas da je uklonio još jedan broj naloga iz Irana, Rusije, Severne Makedonije i Kosova zbog "koordinisanog neautentičnog ponašanja". Sa Facebook-a i Instagrama uklonjene su ukupno 2.632 stranice, grupe i naloga zbog operacija… »