Izvor: OK radio arhiva vesti 26.03.2019

Novi udarac za terezu Mej Britanski parlament preuzeo kontrolu nad Bregzitom

OK radio 26.03.2019
Britanski parlament preuzeo je večeras, posle duge rasprave, kontrolu nad procesom Bregzita, prenosi "Bi-Bi-Si". Sa 329 glasova za i 302 protiv, poslanici su glasali za amandman koji je predložio Oliver Letvin. Prema tom amandmanu parlament više nije… »

Oficir policije pronašao novčanik i vratio ga vlasniku

OK radio 26.03.2019
Nebojša Stanojković (41), oficir policije iz Vranja, pronašao je novčanik pun para u hodniku policijske zgrade i vratio ga vlasniku. Čitav događaj odigrao se u ponedeljak nešto posle 15 časova. - Išao sam hodnikom i na fotelji gde obično sede… »

Žena stradala u požaru

OK radio 26.03.2019
U požaru u Kajmakčalanskoj ulici nastradala je šezdesetpetogodišnja žena, prenosi Blic. Vatra je zahvatila stan, a kada su vatrogasci ušli da bi ugasili vatru zatekli su telo žene. Pretpostavlja se da je reč o vlasnici stana. Vatra je ugašena i… »

Jezici manjina i u lokalnoj samoupravi

OK radio 26.03.2019
U Vranju je održan okrugli sto na temu “Službena upotreba jezika i pisma nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave”, a u okviru projekta “Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji”, koji finansiraju Evropska unija i Savet Evrope… »

Ekonomke briljirale u besedništvu u Nišu

OK radio 26.03.2019
Emilija Ničić, učenica Ekonomske škole u Vranju, postigla je veliki uspeh na takmičenju u besedništvu u Nišu. U Nišu je održano 23. Republičko takmičenje u besedništvu, na kome je učestvovalo 33 učesnika. Među njima su bile i učenice… »

Ukinuta presuda Miri Marković

OK radio 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na godinu dana osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića. Ona je prvostepeno osuđena u junu prošle godine povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da… »

Bond u Srbiji: Danijel Krejg došao u Beograd, a razlog će vas oduševiti

OK radio 26.03.2019
Ljubiteljima Džejms Bonda poznato je da je tvorcu ovog lika, Ijanu Flemingu, inspiracija bio srpski agent Dušan Popov te se uveliko spekulise da je upravo iz tih razloga Danijel Krejg stigao u Beograd gde bi trebalo da se snima nastavak filma o čuvenom… »

Džoni Štulić je otišao na vreme

OK radio 26.03.2019
U UK Stari grad večeras je održana prva srpska promocija romana Štulić:biografija, Hrvoja Horvata, rok kritičara i novinara iz Zagreba. Autor knjige Hrvoje Horvat rekao je da je „Štulić sjajan i kompletan autor, koji je ostavio strahovit uticaj… »

Žetica slavi 20 godina karijere: Monodrama za jubilej

OK radio 26.03.2019
Žetica Dejanović, glumica Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, proslaviće 20 godina profesionalne karijere premijerom monodrame „Moji ljubavni jadi“. Komad je, prema knjizi priča „Beleške jednog neženje“ Aleksandra Stojadinovića… »

Dinamo u cajtnotu: Moguće odlaganje meča sa Vojvodinom

OK radio 26.03.2019
Dinamo iz Vranja bori se sa vremenom kako bi stadion "Jumka" osposobio za meč sa Vojvodinom u subotu 30. marta. Radovi na stadionu „Jumka” se privode kraju, tribine su ofarbane, dok je instaliranje sedišta na dograđenoj zapadnoj tribini završeno… »