Izvor: RTS arhiva vesti 26.03.2019

Tadić: Jako težak meč

RTS 26.03.2019
Strelac gola za fudbalsku reprezentaciju Srbije Dušan Tadić istakao da je meč sa Portugalijom bio jako težak ali su naši fudbaleri uspeli da održe dobar nivo igre. Fudbaleri Srbije remijem su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne… »

Novo suđenje Miri Marković

RTS 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju za nezakonito… »

Novi vazdušni napadi i brza mobilizacija oko Pojasa Gaze

RTS 26.03.2019
Postignuto primirje između Palestinaca i Izraela nije bilo dugog daha. Palestinski ekstremisti iz Pojasa Gaze u toku noći ponovo su ispalili rakete na ciljeve na jugu Izraela. Izrael je odgovorio vazdušnim napadima na teritoriju pod kontrolom Hamasa… »

Skupština nije usvojila Čankove predloge o Vojvodini

RTS 26.03.2019
Skupština Srbije nije usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini koju su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine. Nenad Čanak rekao da je očekivao da će se voditi ozbiljnija diskusija. Poslanici… »

Konor Mekgregor objavio povlačenje

RTS 26.03.2019
Kontroverzni MMA šampion Konor Mekgregor na društvenim mrežama objavio da se povlači iz aktivne sportske karijere. To je učinio samo nekoliko sati posle intervjua u kome je najavio zakazivanje naredne borbe za jul, pa su se u medijima pojavile sumnje… »

Sastanak velikih u Parizu, šta je boljka trgovine između Kine i EU

RTS 26.03.2019
Trgovina i ekonomske veze bile su glavne teme u Parizu, gde je održan sastanak kineskog predsednika Sija Đinpinga, francuskog Emanuela Makrona, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika EK Žan Kloda Junkera. Emanuel Makron je istakao da želi da… »

Dodik: Za zločine nad Srbima važe druga pravila

RTS 26.03.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda. U Sijekovcu kod Broda obeleženo… »

Mihajlovićeva i Stefanović o izborima

RTS 26.03.2019
Ministarka građevine Zorana Mihajlović i ministar policije Nebojša Stefanović komentarisali su mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ove godine. Zorana Mihajlović izjavila je da su izbori najbolji način da se vidi šta građani… »

Bez zvaničnih informacija o istrazi o hapšenju Đurića

RTS 26.03.2019
Ni godinu dana od hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici još nema zvaničnih informacija dokle se stiglo sa istragom, rekao je zamenik kosovskog ministra policije u ostavci Milan Radojević i istakao da je to važan test za prištinske… »

Skot: Ne kriviti samo jednu stranu; Stefanović: Priština nije za kompromis

RTS 26.03.2019
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je da po pitanju Kosova rešenje nije kriviti samo jednu stranu, već se treba vratiti za pregovarački sto, dok je ministar Nebojša Stefanović kazao da je Beograd saglasan da svako rešenje treba da se donese… »