Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.03.2019

Novi poraz May, britanski parlamentarci preuzeli kontrolu nad Brexitom

SEEbiz 26.03.2019
LONDON - Britanski parlamentarci izglasali su u ponedjeljak navečer preuzimanje kontrole u Donjem domu parlamenta nad britanskim izlaskom iz Europske unije, u potezu bez presedana kojim žele doći do većine za bilo koju opciju izlaska Britanije iz… »

Meksički predsjednik traži ispriku od Španjolske i Vatikana

SEEbiz 26.03.2019
MEXICO CITY - Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador zatražio je od španjolskog kralja i od pape Franje da se ispričaju za zločine počinjene protiv autohtonih naroda tijekom osvajanja Meksika u 16. stoljeću, pokazuju pisma objavljena na… »

Lidl Srbija poboljšava uslove rada svojih zaposlenika

SEEbiz 26.03.2019
BEOGRAD - Kompanija Lidl Srbija od marta ove godine, za sve svoje zaposlene uvodi privatno zdravstveno osiguranje i povećanje nadoknade za topli obrok na mesečnom nivou. Na ovaj način, poboljšavaju se uslovi rada svim zaposlenima jednako, bez obzira… »

Pentagon odobrio milijardu dolara za "ogradu" na granici s Meksikom

SEEbiz 26.03.2019
WASHINGTON - Pentagon je odobrio milijardu dolara za jačanje sigurnosti na granici s Meksikom, objavio je u ponedjeljak obnašatelj dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan. Tim će se sredstvima financirati izgradnja 92 kilometra ograde… »

Azijska tržišta: Blagi rast indeksa, investitori oprezni

SEEbiz 26.03.2019
TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi blago porasli, nakon dva dana pada, no trguje se oprezno zbog usporavanja rasta globalnog gospodarstva i rizika od recesije u SAD-u. MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,2 posto nakon što je jučer potonuo… »

Uber preuzeo Careem za 3,1 milijardu dolara

SEEbiz 26.03.2019
NEW YORK - Uber je preuzeo svog rivala s Bliskog istoka kompaniju Careem za 3,1 milijardu dolara. Za ovo preuzimanje Uber će platiti 1,4 milijarde dolara u gotovini te 1,7 milijardi u konvertibilnim obveznicama. Preuzet će potpuno vlasništvu nad… »

Uspješno odbijamo investitore

SEEbiz 26.03.2019
KOLUMNA - Kad ne znaš u što bi investirao, uloži u stadione. Barem tako spašava svoju ekonomiju mađarski premijer Orban. Dok nas laka mađarska konjica gazi u nogometu, prestiže po investicijama i ekonomiji, mi i nadalje tapkamo u mjestu. Kreditni… »

Eric P. Cossutta: Naš region je jedno od strateških tržišta za COSCO Shipping

SEEbiz 26.03.2019
INTERVJU - Najveća kineska brodarska tvrtka COSCO Shipping ima velike planove u regionu. COSCO servisi trenutno se odvijaju preko luka Rijeka, Koper i Pirej, preko Beograda, a u planu su razvoj i ulaganja i u BiH. Već ove godine se očekuje kako će… »

Novi problemi s Facebookom, ne može se učitati sadržaj

SEEbiz 26.03.2019
NEW YORK - Korisnici diljem svijeta prijavljuju probleme koje imaju prilikom korištenja ove društvene mreže. Nekima se ne vide postovi koje su objavili, neki ih ne mogu niti objaviti, piše N1. Prema DownDetectoru ovi problemi zabilježeni su kod… »

Slovenija dobila prvog nobelovca

SEEbiz 26.03.2019
LONDON - Britanski znanstvenik Duncan Haldane, čija je majka podrijetlom austrijska Slovenka, dobio je slovensko državljanstvo na ceremoniji u slovenskom veleposlanstvu u Washingtonu. Haldane je 2016. s Davidom J. Thoulessom i Johnom Michaelom… »