Izvor: Sputnik arhiva vesti 26.03.2019

Ukinuta presuda Miri Marković

Sputnik 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da nezakonito… »

Britanski parlament preuzeo kontrolu nad Bregzitom

Sputnik 26.03.2019
Britanski poslanici glasali su da preuzmu od vlade kontrolu nad dnevnim redom u parlamentu kako bi od srede mogli da održe niz glasanja o alternativnim opcijama za Bregzit. Kako navodi Bi-Bi-Si, reč je o potezu bez presedana, čiji je cilj da se… »

Dodik: Ne u NATO dok se ja pitam, za zločine nad Srbima važe druga pravila

Sputnik 26.03.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda. U Sijekovcu kod Broda… »

„Ovo je Crna Gora, nije Amerika“: Amerikanac pretučen u Herceg Novom

Sputnik 26.03.2019
Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu podgoričke „Vijesti“. Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više… »

Mandić: Sve je već presuđeno

Sputnik 26.03.2019
U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je iznošenje završnih reči na suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016, a jedan od optuženih Andrija Mandić rekao je da je već sve presuđeno i da je sud samo alat u montiranju procesa, s… »

Handke: Zbog NATO bombardovanja osećam gađenje prema ljudskoj vrsti

Sputnik 26.03.2019
Oni koji su bombardovali i koji su ubili hiljade ljudi — oni ne pripadaju ni Evropi ni planeti Zemlji, poručio je pisac Peter Handke u intervjuu za RTS. Handke je, odgovarajući na pitanja kako danas gleda na bombardovanje i oseća li ljutnju, bes ili… »

Otvara se arhiv pape koji je „švercovao“ ustaše

Sputnik 26.03.2019
Otvaranjem tajnih arhiva pape Pija XII 2. marta 2020. godine istoričarima će konačno biti dostupni dokumenti iz vremena vladavine najkontroverznijeg pape 20. veka. I dok svetski istoričari već pripremaju beležnice u koje će zapisati delove papinih… »

Više od tone kokaina zaplenjeno u Rumuniji, uhapšeni Srbi (foto)

Sputnik 26.03.2019
Rumunske vlasti su zaplenile više od tone kokaina visokog kvaliteta koji je bio skriven na brodu koji se prevrnuo u Delti Dunava, a saopšteno je i da je policija privela dvojicu Srba. Policija je danas donela zaplenjene vreće sa kokainom do Agencije za… »

Objavljen dramatičan snimak: Rakete lete na Izrael (video)

Sputnik 26.03.2019
Ministarstvo odbrane Izraela zabeležilo je u toku noći ispaljivanje oko 30 raketa iz Pojasa Gaze, dok je Izrael bombardovao desetak objekata palestinskih militanata, uključujući i kancelariju lidera Hamasa Ismaila Hanije. WATCH AND LISTEN: Hamas fires… »

Afera „salafije“: Informacija o delovanju hrvatskih obaveštajaca stigla u Predsedništvo BiH

Sputnik 26.03.2019
Ministarstvo bezbednosti dostavilo je danas Predsedništvu BiH informaciju o delovanju hrvatskih obaveštajaca u aferi „salafije“. Predsedništvo Bosne i Hercegovine zatražilo je dostavljanje sveobuhvatne informacije o navodima iznesenim u javnosti o… »