Izvor: Telegraf arhiva vesti 26.03.2019

Ukinuta presuda Miri Marković: Umesto godinu dana zatvora, posle 16 godina sve kreće ispočetka

Telegraf 26.03.2019
Markovićevoj se sudilo u odsustvu, jer je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora… »

Skupština Srbije nije usvojila Čankove predloge o Vojvodini

Telegraf 26.03.2019
Za zakon o finansiranju Vojvodine je glasalo ukupno osam poslanika iz LSV, SVM i poslanik stranke Pravde i pomirenja Jahja Fehratović, a protiv je bilo 121. Skupština Srbije nije danas usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog… »

Nema više pomeranja kazaljki na satu: Evropski parlament izglasao kada se ukida letnje i zimsko računanje vremena

Telegraf 26.03.2019
Sada mora pronaći kompromis sa svakom državom članicom EU. Evropa je sada korak bliže kraju prakse pomeranja kazaljki na satovima nakon što je Evropski parlament glasao za ukidanje zimskog i letnjeg računanja vremena. Sada mora pronaći kompromis sa… »

Marinika Tepić na čelu Kluba samostalnih poslanika, Živković tvrdi da je laž da nije član: Priprema da Đilas dobije…

Telegraf 26.03.2019
Zanimljivo je da je do promena došlo u trenutku kada opozicija bojkotuje parlament. Klub samostalnih poslanika promenio je sastav i predsednika, u njemu više nema poslanika Nove stranke Zorana Živkovića ni nekadašnje poslanice Dosta je bilo… »

Ljudi u Sijekovcu ubijani su samo zato što su Srbi, ne smemo ih zaboraviti: Dodik o surovom ubistvu 47 civila kod Broda

Telegraf 26.03.2019
Stradanje u martu 1992. bilo je stravično, civili su ibijani na pragovima svojih kuća. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni i da je… »

Situacija je veoma složena, nije korisno da obe strane okrivljuju jedna drugu: Skat o dijalogu Beograda i Prištine

Telegraf 26.03.2019
Skat je rekao da je potrebno da obe strane sednu za pregovarački sto i da normalizuju dijalog. Američki ambasador Kajl Skat izjavio je da je situacija u procesu dijaloga Beograda i Prištine veoma složena, ali da nije korisno da obe strane okrivljuju… »

Podignuta optužnica protiv bivše direktorke Etnografskog muzeja

Telegraf 26.03.2019
Pored Menkovićeve i Dedovićeve osumnjičene su još tri osobe, ali su oni u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju krivice. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivše direktorke Etnografskog muzeja dr… »

Amerikanac pretučen u Herceg Novom: Pratio je Gugl mapu pa stao na stepenište, na koje "nije smeo"

Telegraf 26.03.2019
Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti. Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu podgoričke Vijesti… »

Korišćenje sile je bilo i potrebno i legitimno: Prvi čovek NATO-a o godišnjici bombardovanja SRJ

Telegraf 26.03.2019
Povodom 20 godina od bombardovanja SR Jugoslavije prvi čovek Sevrnoatlantske alijense kaže da vrlo dobro zna da je NATO i dalje sporan u delovima srpskog društva. NATO intervencija 1999. godine nije bila uperena protiv naroda u Jugoslaviji već je… »

Oficir iz Vranja pronašao novčanik pun para nasred policijske stanice: Kada ga je otvorio, odmah je uradio logičnu stvar…

Telegraf 26.03.2019
Sve se zbilo u ponedeljak, nešto posle 15 sati. U novčaniku je bilo 1.000 dolara i platne kartice. Nebojša Stanojković (41), oficir policije iz Vranja, pronašao je novčanik pun para u hodniku policijske zgrade i vratio ga vlasniku. Sve ovo zbilo se… »