Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2019

Facebook ukinuo i naloge sa Kosova

Mondo 26.03.2019
U opsežnoj akciji uklanjanja štetnih naloga širom sveta Facebook uklonio i naloge sa Kosova i zemalja iz naše okoline. Društvena mreža Facebook je saopštila da je uklonila još jedan broj naloga iz Irana, Rusije, Severne Makedonije i… »

Šta sve mogu kamere Huawei P30 Pro telefona?

Benchmark 26.03.2019
Huawei je predstavio novu P30 seriju telefona, u kojoj se specifično izdvaja P30 Pro model sa svojim jedinstvenim i moćnim kamera sistemom. Sa P30 Pro telefonom, Huawei želi da ispiše nova pravila u domenu fotografisanja mobilnim telefonom, a u ovoj… »

Apple gleda ka TV-u i vestima: Dugo je iPhone bio izvor novca, sada je sve drugačije

B92 26.03.2019
Apple je objavio danas da uvodi novi striming servis, Apple TV Plus, koji će imati originalne serije i filmove i mogao bi da konkuriše Netflix-u, Amazon-u i kablovskoj televiziji. Kompanija je objavila to u svom sedištu u Kupertinu u Kaliforniji na… »

Reforme autorskih prava ugrožavaju ekonomiju EU!

Alo 26.03.2019
Evropski parlament prethodno je danas usvojio preliminarnu uredbu o izmeni pravila o autorskim pravima starim 20 godina. Kompanija Gugl, koja je u vlasništvu američkog konglomerata Alfabet, unije prouzrokovati "pravu nesigurnost" i naneti štetu… »

Otkazana prva šetnja svemirom za žene

RTV 26.03.2019
VAŠINGTON - Prva šetnja svemirom u kojoj učestvuju samo žene otkazana je zbog problema sa svemirskim odelom, saopštila je američka svemirska agencija Nasa. Eni Meklajn i Kristina Koč trebalo je u petak da instaliraju litijum-jonske baterije na… »

Dve uspešne startap priče i osam timova koji se bore za nagradu od 50.000 evra na regionalnom PowerUp! finalu

StartIt 26.03.2019
Događaj će se održati 9. aprila, od 18h u prizemlju zgrade Dahlia u Airport City-u, Omladinskih brigada 90, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu na dnu stranice. Drugi put u Srbiji, održava se regionalno izdanje takmičenja… »

AI startap Beograđanina Nikole Mrkšića uzeo investiciju od 12 miliona dolara

StartIt 26.03.2019
Nikolin razvojni put je išao od Matematičke gimnazije i Kembridža preko rada u Apple Siri timu do pokretanja sopstvenog AI startapa. Nikola Mrkšić je momak iz Beograda koji je završio Matematičku gimnaziju u rodnom gradu i dobio stipendiju za… »

Premijera: Huawei P30 i P30 Pro su (naj)bolji u svemu!

Mondo 26.03.2019
Ovo su Huawei P30 i Huawei P30 Pro - ni manje ni više - najbolji kamera-telefoni, koji donose značajna unapređenja i u svakom drugom segmentu. Prošle godine, negde u ovo vreme, kad se pojavio Huawei P20 trio telefona, rekli smo vam da će to biti… »

B92 u Parizu: Huawei predstavio svoje najnaprednije telefone, poznata cena u Srbiji FOTO/VIDEO

B92 26.03.2019
Kineski tehnološki gigant Huawei u Parizu je predstavio svoje najnovije premijum modele pametnih telefona P30 serije. Piše: Miloš B. Jovanović Lansiranje uređaja koji obiluju brojnim naprednim karakteristikama, privuklo je veliku pažnju novinara i… »

Huawei prozvao Apple zbog jučerašnje prezentacije

Benchmark 26.03.2019
Apple je sinoć predstavio nekoliko servisa, dok Huawei za danas ima veliku prezentaciju premijum P30 linije telefona. Iako se čini da je vreme održavanja dva događaja slučajnost, Huawei odeljenje iz Irske se nije suzdržalo i odlučilo je da javno… »