Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 28.03.2019

Stravična nesreća: Kamion naleteo na grupu ljudi, desetine mrtvih (video)

Blic 28.03.2019
Najmanje 32 osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći u Gvatemali kada je kamion uleteo u masu ljudi na autoputu, saopštile su vlasti te zemlje. Još devet lica je u kritičnom stanju prevezeno u bolnice, rekao je ministar zdravlja Karlos Soto. Do… »

Erdogan ne odustaje od zapaljive ideje: Aja Sofija više neće biti muzej. Zvaćemo je džamija!

Blic 28.03.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je da će muzej Aja Sofija u Istanbulu biti opet pretvoren u džamiju. - Aja Sofija neće se više zvati muzej. Njen status će se promeniti. Zvaćemo je džamija - rekao je Erdogan sinoć u televizijskom… »

Kraj za plastične tanjire i slamčice: Evropski parlament odobrio novi zakon kojim se zabranjuju plastični predmeti za…

Blic 28.03.2019
Evropski parlament odobrio je novi zakon kojim se zabranjuju plastični predmeti za jednokratnu upotrebu kao što su tanjiri, pribor za jelo ili slamke za piće. Za dogovor postignut sa ministrima EU sinoć je glasalo 560 poslanika, 35 ih je bilo protiv i… »

Tramp: Moguće je pojačati pritisak na Madura upotrebom vojne sile

Blic 28.03.2019
SAD mogu da pojačaju pritisak na vladu predsednika Venecuele Nikolasa Madura upotrebom vojne sile, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. On je rekao da su vlasti Venecuele trenutno pod velikim pritiskom jer nemaju novca, nafte, struje niti bilo… »

NATO: produžio mandat Stoltenbergu za još dve godine

Blic 28.03.2019
NATO je danas olučio da svom generalnom sekretaru Jensu Stoltenbergu produži mandat za još dve godine, javlja Taš. Saveznici NATO su se danas složili da produže mandat Stoltenbergu do 30. septembra 2022. godine, navedeno je u saopštenju. Jens… »

Tramp: Rusima bi više odgovaralo da je pobedila Hilari

Blic 28.03.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći uz malo dokaza da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na… »

"Vreme je za uzbunu": Nevakcinisanoj deci zabranili boravak na javnim mestima, situacija alarmantna: Ovo je nezabeležena…

Blic 28.03.2019
U okrugu Roklend, osam kilometara od Njujorka, proglašena je vanredna situacija, a deci koja nisu vakcinisana zabranjen je boravak na javnim mestima. Ova mera je objavljena u utorak posle podne, nakon što su od oktobra u toj oblasti zabeležena rekordna… »

Napadač ranjen: Pucnjava u Sijetlu, dve osobe ubijene

Blic 28.03.2019
Dve osobe su ubijene, a još dve teško ranjene u pucnjavi u Sijetlu, u državi Vašington. Napadač, koji je uhapšen, pucao je u dvojicu vozača i autobus, a potom izazvao sudar u pokušaju da pobegne ukradenim automobilom, saopštila je policija… »

"Srušiti balkanskog madura": Albanski demonstranti pokušali da uđu u parlament, koristili i dimne bombe (foto, video)

Blic 28.03.2019
U Tirani je danas održan sedmi protest opozicije tokom koga je bilo pokušaja nasilnog ulaska u zgradu parlamenta u kojoj se održavala plenarna sednica, a nekoliko policajaca je povređeno. Lider ujedinjene albanske opozicije Ljuljzim Baša završio je… »

Osipa se Makronova vlada, troje ministara podnelo ostavku

Blic 28.03.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je troje ministara u njegovoj vladi podnelo ostavke, uključujući i ministarku za evropska pitanja Natali Loazo. Pored nje, ostavke su dali portparol vlade Benžamen Grivo i ministar za digitalne poslove… »