Izvor: Insajder arhiva vesti 28.03.2019

Fizički napad na Rodoljuba Šabića

Insajder 28.03.2019
Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić objavio je na svom Tviter nalogu fotografiju na kojoj se vidi njegovo krvavo lice, uz komentar „Šta su napravili od mog grada“. Šabić do sada nije dao dodatne informacije o tome… »

Oglašena prodaja zemljišta državnog PKB-a: Početna cena hektara osam puta veća nego što je platila Al Dahra

Insajder 28.03.2019
PKB Korporacija, koja je sa manjim delom imovine ostala u državnom vlasništvu, oglasila je na prodaju 55 ha poljoprivrednog zemljišta po početnoj ceni od 38.000 evra po hektaru. Kako je otkriveno u serijalu Insajdera „Prodaja“ , Al Dahri je… »

Iako nema prava na to, Karadžić najavio Hagu žalbu na pravnosnažnu presudu

Insajder 28.03.2019
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić podneo je danas Mehanizmu u Hagu najavu žalbe na pravosnažnu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Karadžić… »

Agenciji Beta upućene pretnje da će biti spaljena ako u subotu bude nereda

Insajder 28.03.2019
Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić dobio je preteću poruku u kojoj je navedeno da će “Beta biti spaljena” ako u subotu bude nereda. "Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS… »

Poslanici opozicije dočekivali članove Vlade ispred Skupštine, Brnabić: Predsednica Vlade ne ulazi na zadnji ulaz

Insajder 28.03.2019
Završena je sednica Skupština Srbije na kojoj su članovi Vlade Srbije odgovarali na pitanja, ovog puta samo poslanika većine. Pre početka sednice, nekoliko opozicionih poslanika dočekalo je ministre ispred Doma Narodne skupštine i ušli su s njima… »

RTV odbio sve zahteve predstavnika protesta “Jedan od pet miliona”

Insajder 28.03.2019
Predstavnici protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu saopštili su danas da Radio-televizija Vojvodine (RTV) nije prihvatila nijedan od zahteva koje su im predali, a koji se odnose na ukupno izveštavanje te medijske ustanove o samim protestima i… »

Tači imenovao članove Centralne izborne komisije, zakletvu položio i predstavnik Srpske liste

Insajder 28.03.2019
Novi članovi Centralne izborne komisije Kosova položili su zakletvu pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem. Među onima koji su se zakleli pred Tačijem da će svoje dužnosti obavljati “pošteno, verno, nepristrano, profesionalno i savesno” je… »

Makedonskoj bivšoj ministarki umanjena zatvorska kazna za nezakonitu nabavku automobila

Insajder 28.03.2019
Apelacioni sud u Skoplju umanjio je kaznu zatvora bivšoj makedonskoj ministarki unutrašnjih poslova Gordani Jankuloskoj za nezakonitu nabavku automobile marke “mercedes”, i to sa šest na četiri godine. U saopštenju suda se navodi da je, nakon… »

Evropski parlament odobrio viznu liberalizaciju za Kosovo

Insajder 28.03.2019
Evropski parlament (EP) još jednom je glasao u korist vizne liberalizacije za Kosovo. U današnjem glasaju 331 poslanik bio je "za", 126 "protiv", dok je 12 bilo "suzdržano". Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj je krajem prošle godine zahtevao da… »

Građani zaduženi u švajcarskim francima obustavili protest do utorka

Insajder 28.03.2019
Građani zaduženi kreditima u švajcarskim francima obustavili su danas protest ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i najavili da će se u utorak, 2. aprila ponovo okupiti ispred tog suda od… »