Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 28.03.2019

Presuda za pokušaj terorizma u Crnoj Gori 9. maja

N1 Info 28.03.2019
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora završeno je danas nakon više od godinu i po dana, a presuda će biti doneta 9. maja. Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević je na kraju završne reči, koju je iznosio tri… »

Han: Formirati vlast u BiH što pre

N1 Info 28.03.2019
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je posle sastanka u Sarajevu sa članovima Predsedništva BiH i rukovodstvom Veća ministara BiH, da bi vlast trebalo što pre formirati. "Na sastanku s članovima… »

Albanski demonstranti pokušali da upadnu u parlament

N1 Info 28.03.2019
Pristalice albanske opozicije pokušale su da upadnu u parlament tokom protesta na kome traže ostavku vlade i prevremene izbore. Demonstranti predvođeni Demokratskom strankom desnog centra koristili su dimne bombe i razne predmete da gađaju policiju sa… »

Mektić: Od početka godine u BiH ušlo 3.400 migranata

N1 Info 28.03.2019
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je od početka godine u BiH ušlo 3.400 migranata. "Ako bi dolazak migranata u BiH bio nastavljen u ovom obimu, to bi bio dosta veliki pad u odnosu na prošlu godinu", kazao je Mektić novinarima posle… »

SPC gradi veliki hram u Budvi

N1 Info 28.03.2019
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC započeće gradnju velikog hrama posvećenog Svetom apostolu Marku, na dobru crkve Sveta Petka, na gradskoj zaobilaznici u Budvi. To je za list Vijesti kazao mitropolit SPC Amfilohije, potvrdivši da je projekat… »

Apelacioni sud u Skoplju umanjio kaznu Jankuloskoj na četiri godine zatvora

N1 Info 28.03.2019
Apelacioni sud u Skoplju umanjio je bivšoj makedonskoj ministarki unutrašnjih poslova Gordani Jankuloskoj kaznu zatvora za nezakonitu nabavku "mercedesa", sa šest na četiri godine. U saopštenju suda se navodi da je, nakon javne sednice o slučaju… »

Grčki premijer u Skoplje dovodi više od 70 kompanija

N1 Info 28.03.2019
Premijer Grčke Aleksis Cipras doći će početkom aprila u Skoplje zajedno sa više od 70 srednjih i velikih grčkih kompanija, preneli su danas makedonski mediji. Grčka novinska agencija ANA-MPA javila je da će Cipras u prvu posetu jednog grčkog… »