Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 28.03.2019

Monsantu naloženo da plati odštetu Amerikancu zbog kancera

N1 Info 28.03.2019
Kompaniji Monsanto naloženo je da isplati jednom Amerikancu 80,3 miliona dolara odštete nakon što je sud odlučio da je ta kompanija sa svojim sredstvom za uništavanje korova "Roundup" doprinela kod njega razvoju raka. Savezna porota suda u San… »

Oglašena prodaja 55 hektara zemljišta PKB Korporacije a.d. iz Pančeva

N1 Info 28.03.2019
PKB Korporacija a.d. iz Padinske skele oglasila je prodaju 55 hektara zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka, a početna cena je 2,2 miliona evra, odnosno 3,8 evra po kvadratnom metru. Na ovoj parceli nalazi se 39 objekata koji nisu u… »

Taksisti podneli krivične prijave zbog optužbi CarGo za "kartel"

N1 Info 28.03.2019
Nastavlja se rat na tržištu prevoza putnika - između taksista, i firme CarGo. Naime, ta kompanija i još 15 preduzetnika koji prevoze putnike, podneli su inicijativu Komisiji za zaštitu konkurencije. Traže da u najkraćem roku pokrene postupak… »

Vlada usvojila predlog izmene Zakona o planiranju i izgradnji

N1 Info 28.03.2019
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji će, kako je saopšteno, uticati na brže i efikasnije pripreme za izgradnju autoputeva i modernizaciju pruga, za šta je iz novog… »

Fabrici "Baby food factory" nagrada "Aurea" za investiciju godine

N1 Info 28.03.2019
Fabrici dečije hrane "Baby food factory" iz Dobanovaca danas je za savremenu proizvodnju visokokvalitetne i zdrave dečije hrane uručena nagrada poslovnog portala eKapija za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2019". Ta fabrika je otvorena u oktobru… »

NSZ: Najveće interesovanje za samozapošljavanje, stručnu praksu...

N1 Info 28.03.2019
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je u Kragujevcu da je među svim javnim pozivima za poslodavce i nezaposlene, otvorenim 22. februara, najveće interesovanje za programe samozapošljavanja, stručne prakse i program… »

Arsić: Direktori javnih preduzeća da ne budu "partijski vojnici"

N1 Info 28.03.2019
Potpuno je nepotrebno da država koja ima suficit uzima novac od Elektroprivrede Srbije u obliku dividendi, a da EPS nedovoljno investira, ocenio je ekonomista Milojko Arsić i istakao da je zadatak direktora tog javnog preduzeća da ubedi vladu da to ne… »