Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 28.03.2019

Vučić: Zaduženi u CHF da obustave protest, država će razmotriti kako da pomogne

N1 Info 28.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je građane koji protestuju ispred Vrhovnog kasionog suda u Beogradu zbog kredita u švajcarskim francima i preneo im da je država spremna da razmotri kako da se pomogne u 16.800 predmeta i kako da se ta… »

Opozicija dočekivala ministre s fotografijama, doneli i robijašku kuglu

N1 Info 28.03.2019
Skupština Srbije počela je sednicu na kojoj članovi Vlade Srbije odgovaraju na pitanja poslanika, a pre početka nekoliko opozicionih poslanika dočekalo je ministre ispred Doma Narodne skupštine sa kojima su ušli u verbalni sukob. Izvor: N1… »

Brnabić: Nismo se uplašili dočeka opozicije u Skupštini

N1 Info 28.03.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se ni ona ni ministri nisu uplašili što su ih poslanici i predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) dočekali na ulazu u Skupštinu Srbije gde su došli da odgovaraju na poslanička pitanja. Brnabić je rekla… »

Evropski parlament za ukidanje viza za Kosovo

N1 Info 28.03.2019
Evropski parlament usvojio je predlog Evropske komisije kojim se od članica EU traži vizna liberalizacija za građane s kosovskim pasošima. Komesar Evropske unije za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio je da je zadovoljan činjenicom da je… »

Ljimaj: Međusobno priznanje jedino prihvatljivo rešenje

N1 Info 28.03.2019
Zamenik premijera Kosova i kopredsedavajući prištinske delegacije za dijalog o sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije Fatmir Ljimaj izjavio je da je usvajanje Zakona o dijalogu i platformi "demonstracija… »

Adria News iz Luksemburga, vlasnik TV N1, traži zaštitu međunarodnih institucija

N1 Info 28.03.2019
Adria News iz Luksemburga, vlasnik televizije N1, uputila je pismo na više od 130 adresa međunarodnih i nevladinih organizacija, medijskih asocijacija, kao i Evropske unije i zatražila zaštitu televizije N1 i njenih novinara od kampanje koju protiv N1… »

Petričić: Građanima "došlo do guše", uzrok tome pre svega vlast, ali i opozicija

N1 Info 28.03.2019
Karikaturista Dušan Petričić ocenio je da aktuelni protesti u Srbiji pokazuju da je "građanima došlo do guše", a uzrok je, smatra, pre svega vlast, ali i opozicija. "U toj odluci da prljava voda ne dođe i do nosa ima, pre svega, bunta protiv ove… »

Koha ditore: Tužilaštvo radi na slučaju prošlogodišnjeg hapšenja Marka Đurića

N1 Info 28.03.2019
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici radi na izveštaju o policijskoj akciji u kojoj je 26. marta prošle godine u tom gradu uhapšen direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prenela je prištinska Koha ditore. U Policijskom… »

Jelka Jovanović: Vlast ignoriše medije koji joj ne tapšu

N1 Info 28.03.2019
Vlast pre bilo kakvih izbora mora da sredi biračke spiskove i to je trebalo da se uradi odavno, kaže novinarka Novog magazina i lista Danas Jelka Jovanović. "Što se tiče medija, vlast samo ne treba da se meša, nego da obezbedi ravnopravne uslove i… »