Izvor: Nedeljnik/Svet arhiva vesti 28.03.2019

O Teslinim pismima Pupinu, koja je nedavno objavio Nedeljnik, sada pišu najveći svetski mediji

Nedeljnik 28.03.2019
Njujork tajms, Vašington post, Ej-Bi-Si njuz izveštavaju o pismima do kojih je došlo udruženje "Adligat", a objavio Nedeljnik početkom marta. Brojni svetski mediji preneli su vest da je Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju… »

Papa Franja ipak dozvolio ljubljenje prstena nakon viralnog snimka

Nedeljnik 28.03.2019
Papa je odlikovao medaljom 85-godišnju časnu sestru iz Afrike i zahvalio joj se na službi. Jedan od prisutnih nadbiskupa, tvitovao je: “Poljubila mu je prsten!”. Papa Franja dozvolio je časnim sestrama i sveštenicima da poljube njegov prsten, dva… »

Nevakcinisanima zabranjeno prisustvo na javnim mestima: U Nujorku najveća epidemija malih boginja poslednjih decenija

Nedeljnik 28.03.2019
Reč je o poslednjoj u nizu epidemija u SAD, koje su bastion pokreta protiv vakcina. U jednom okrugu američke države Njujork proglašeno je vanredno stanje zbog jedne od najvećih epidemija malih boginja u poslednjih nekoliko decenija. Zbog toga će u… »

"Koji muškarac spava sa malim dečacima u istom krevetu": Sestra Majkla Džeksona optužila brata za pedofiliju, a oca za…

Nedeljnik 28.03.2019
O svemu tome govorila je i u tok šou emisiji "Live with Regis and Kathie Lee", a snimak je sad ponovo isplivao u javnost zbog dokumentarca "Leaving Neverland" u kojem je Majkl Džekson optužen od strane dvojice mladića za pedofiliju. Sestra Majkla… »

“Ni ona ni mi nismo shvatili da je još uvek trudna i nakon porođaja”: Žena u Bangladešu se porodila dvaput za 26 dana

Nedeljnik 28.03.2019
Tokom prvog porođaja doktori su prevideli da Arifa ima dve materice. Dvadesetogodišnja Arifa Sultana rodila je prošlog meseca dečaka u normalnom procesu porođaja, ali su doktori propustili prisustvo druge trudnoće, piše Gardijan. Ona je… »

Ed Širan: Plakao sam dolazeći iz škole, deca su me zlostavljala zbog različitosti

Nedeljnik 28.03.2019
Tada je bio nizak, imao je narandžastu kosu, nosio je naočare i mucao pa su ga vršnjaci često provocirali. Britanac Ed Širan (28), jedno od najvećih imena na svetskoj muzičkoj sceni, otkrio je da su ga u školi zlostavljali. Tada je bio nizak, imao… »