Izvor: Nova ekonomija/Svet arhiva vesti 28.03.2019

Erdogan: Aja Sofiju nazvaćemo džamijom

Nova ekonomija 28.03.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je da postoji mogućnost da bivšu crkvu Svete Sofije u Istanbulu (Aja Sofija), koja je trenutno muzej, preimenuje u džamiju. On je u emisiji televizije A Haber rekao da je "došlo vreme" da bivša bazilika… »

Facebook će brisati svaku pohvalu nacionalizma i separatizma

Nova ekonomija 28.03.2019
Facebook će blokirati i brisati sve pohvale Belog nacionalizma i Belog separatizma, koje se budu pojavile na toj mreži, prenosi Biznis Insajder. Pohvale, podrška ili širenje nacionalizma i separatizma u kojima se veliča bela rasa nad ostalima biće… »

Roboti će u budućnosti nuditi hranu u McDonald's restoranima

Nova ekonomija 28.03.2019
Oni koji u budućnosti budu kupovali u McDonald’s objektima moći će da vide kako se ponuđeni meni menja dok naručuju hranu, a cilj novog sistema je da korisnike motiviše da kupe više hrane nego što su planirali. Naime, radi se o tome da je gigant… »

Kompanija Reno želi da se spoji s Nisanom i da kupi Fijat Krajsler

Nova ekonomija 28.03.2019
Kompanija Reno navodno želi da u narednih 12 meseci ponovo pokrene razgovore o spajanju sa japanskim Nisanom, nakon čega bi pokušao da kupi Fijat Krajsler. To piše Fajnenšel Tajms (FT). Italijansko-američka multinacionalna kompanija je Renou glavna… »

Aerodrom u Singapuru najbolju na svetu, u Evropi minhenski

Nova ekonomija 28.03.2019
Aerodrom Čangi u Singapuru najbolji je svetski aerodrom, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi, objavila je međunarodna agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax. U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka… »