Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 28.03.2019

Proizvođač herbicida plaća odštetu muškarcu obolelom od raka

Politika 28.03.2019
NjUJORK – Federalna porota Okružnog suda SAD u San Francisku naložila je Monsantu da plati više od 80 miliona dolara odštete jednom čoveku iz Kalifornije obolelom od raka, čiju je bolest, kako je utvrđeno, delimično izazvala upotreba popularnog… »

Povećanje zarada u javnom sektoru najzad vidljivo

Politika 28.03.2019
Prosečna plata u Srbiji u januaru iznosila je 54.521 dinar i znatno je veća u odnosu na sumu koju je radni narod u proseku primao ne samo mesec dana pre toga, već i ranije. Podsećanja radi, prosečna neto zarada u celoj prošloj godini bila je oko… »

Zaduženima u „švajcarcima” Vučić obećao rešenje za sedam dana, protest prekinut

Politika 28.03.2019
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je građanima zaduženim u švajcarskim francima, koji protestuju ispred Kasacionog suda, da će država do narednog petka predložiti rešenje za njihov problem, i zamolio ih da se do tada raziđu. U međuvremenu će… »

Zbog uvoza pala tražnja za domaćim svinjama

Politika 28.03.2019
Proizvođači traže interventni otkup 50.000 tovljenika. – Otkupna cena je neodrživa i bez intervencije države svinjarstvo je u ogromnim problemima, kažu u Uniji poljoprivrednika. Unija poljoprivrednika iz Sremske Mitrovice zatražila je od države… »

Rusi pojačali kontrolu pašteta „Juhora” i „Neoplante”

Politika 28.03.2019
Ruska federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor – Roseljhoznadzor – objavila je na svom zvaničnom sajtu da su dva srpska proizvođača prerađevina trenutno pod pojačanom kontrolom ove inspekcije. Veliki domaći proizvođači… »

Stiže slovenački godišnji dodatak za penzionere u Srbiji

Politika 28.03.2019
Koliko će ko dobiti do 30. septembra zavisi od toga koliku penziju prima, a pomoć se kreće od 127 do 437 evra. Penzionerima iz Srbije koji primaju deo slovenačke penzije biće do 30. septembra isplaćen godišnji dodatak uz srpsku penziju. Visina tog… »