Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 28.03.2019

Tramp: Rusima bi više odgovaralo da je izabrana Hilari

Pravda 28.03.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći uz malo dokaza da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na… »

Rusi ekspresno zapušili usta trampu: Drsko mešanje Amera u poslove Rusije i Venecuele neće proći!

Pravda 28.03.2019
Najbolji način da SAD pokaže Rusiji kako da "ode" odnekud jeste da to demonstrira ličnim primerom, smatra predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov. Komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda… »

Sirijac rasturio Ameriku u savetu bezbednosti! Dajte Izraelu Južnu Karolinu! (video)

Pravda 28.03.2019
Ambasador Sirije u UN Bašar al Džafari je predložio da SAD daju Izraelu dve svoje države ako Vašington već hoće da pokaže svoju podršku jevrejskoj državi. '’SAD imaju dovoljno zemalja koje se prostiru na velikim rastojanjima, dajte ih Izraelu… »

Ovo je katastrofa! Amerikanci prodaju Saudijskoj Arabiji nuklearnu tehnologiju! Rešili da Bliski istok pretvore u pakao!

Pravda 28.03.2019
Američka administracija navodno je odobrila kompanijama da prodaju nuklearnu tehnologiju Saudijskoj Arabiji. Ministar energetike Sjedinjenih Američkih Država Rik Peri odobrio je šest tajnih dokumenata kompanijama da prodaju nuklearnu tehnologiju i… »

Žestok odgovor trampu iz sirije: Što ne dajete svoje teritorije drugim zemljama?! Evo, poklonite Južnu Karolinu Izraelu!

Pravda 28.03.2019
Sirijski ambasador u UN-u predložio je da SAD "nekoliko" svojih država daju Izraelu umesto da krše međunarodno pravo i daju tuđu zemlju za usluge izraelskog lobija, kao što su to učinile sa Golanskom visoravni. Sirijski ambasador u UN-u Bašar… »

Pravi se novi blok protiv amerike: EU se okreće prema istoku?

Pravda 28.03.2019
Dan posle pariskog susreta EU - Kina nazire se (ne)očekivana saradnja dveju ekonomskih sila. Neke evropske prestonice u prodoru Istoka vide opasnost od kineske hegemonije. Odluka da se poseta Francuskoj kineskog predsednika Si Đinpinga proširi na… »

Uzbuna! Opšta panika u Meksiku, 25 miliona u životnoj opasnosti: Nije zemljotres, već nešto mnogo gore od toga! (video)

Pravda 28.03.2019
Meksičke vlasti podigle su na najviši nivo upozorenje na opasnost od vulkana Popokatepetl. Vulkan izbacuje kamenje i pepeo, a upozorenje je podignuto na treći, žuti nivo, nakon kojeg je crveni i označava početak evakuacije, prenela je agencija AP… »

Putin je rešio da ih počisti: Evo spiska onih koji ometaju jačanje Rusije!

Pravda 28.03.2019
Dana 26. marta Savezna služba bezbednosti (FSB) privela je bivšeg ruskog ministra Mihaila Abizova. Istražni odbor optužuje Abizova za organizovanje kriminalne grupe i zajedno sa drugim pojedincima, proneveru 4 milijardi rubalja (62 miliona dolara) od… »