Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 28.03.2019

Nikolić: Dogovor sa građanima

RT Kragujevac 28.03.2019
Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca gostovao je večeras u emisiji Epicentar na Televiziji Kragujevac. ”Grad ima stabilne finansije, prihodi od prodaje imovine su bili dovoljni da ne uzimamo kratkoročne kredite. Grad redovno izmiruje svoje… »

Zaplenjeni narkotici uz falsifikovane isprave

RT Kragujevac 28.03.2019
Pripadnici Ministarstva u unutrašnjih poslova u Čačku, u zajedničkoj akciji sa kragujevačkom policijom, zaplenili su oko 1,5 kilograma narkotika i uhapsili Lj. T. (1981) iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo… »

Izložba Lazara Šoševića u „Artijumu“

RT Kragujevac 28.03.2019
„Tajanstveni svet“ naziv je izložbe Lazara Šoševića, kojom se, ovaj mladi umetnik, predstavio kragujevačkim ljubiteljima likovne umetnosti. Njegove radove posetioci mogu pogledati do 30. marta u novootvorenoj galeriji „Artijum“ u ulici Braće… »

Regionalna takmičenja učeničkih kompanija u Kragujevcu

RT Kragujevac 28.03.2019
Kragujevac je, i ove godine, domaćin dva regionalna takmičenja učeničkih kompanija. Prvog dana predstavile su se đačke kompanije jugozapadne Srbije, dok će sutra, svoje proizvode prezentovati srednjoškolci centralne Srbije. Cilj takmičenja 20-ak… »

“Mali vodič kroz ekološke probleme“

RT Kragujevac 28.03.2019
Na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu, organizovana je promocija brošure „Mali vodič kroz ekološke probleme i rešenja grada Kragujevca“. Publikacija je nastala u saradnji sa učenicima nižih razreda tri kragujevačke osnovne škole… »

„Prvaci kragujevačke scene“

RT Kragujevac 28.03.2019
Izložba „Prvaci kragujevačke scene i srpske glume Ljubomir Ubavkić Pendula i Mirko Babić“ posvećena glumačkim velikanima Knjaževsko-srpskog teatra biće otvorena 3. aprila u 19 časova u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u okviru manifestacije… »

Epicentar: Protesti u Kragujevcu – R. Ćatić i D. Bataveljić

RT Kragujevac 28.03.2019
O protestima pod nazivom „1 od 5 miliona“ u Kragujevcu, zahtevima protestanata i istoriji i kulturi protesta u Srbiji, u Epicentru govore predstavnik Organizacionog odbora 1 od 5 miliona Kragujevac, Radoslav Ćatić i Dragan Bataveljić, profesor… »

Otvoren 12. Sajam zapošljavanja

RT Kragujevac 28.03.2019
Na Šumadija sajmu, otvoren je 12. Sajam zapošljavanja, obrazovanja, preduzetništva i inovacija, na kome će se, do 29. marta, predstaviti više od sto izlagača. Među njima su brojne privatne i državne visokoškolske ustanove i škole, a blizu 40… »

Bah, Botesini, Šubert na žicama gudača sa FILUM-a

RT Kragujevac 28.03.2019
U Galeriji Narodnog muzeja održan je koncert studenata katedre za gudačke instrumente FILUM-a. Izvođači su iz klase Srđana Stošića, Nataše Petrović, Milutina Mladenovića sa kragujevačkog Filološko umetničkog fakulteta. Klavirska saradnja… »

Urađena prva trombektomija u Kragujevcu

RT Kragujevac 28.03.2019
U Kliničkom centru Kragujevac juče je prvi put urađena trombektomija – izvađen je tromb iz krvnog suda u mozgu 64-godišnjeg pacijenta koji je doživeo moždani udar. Nakon prijema u urgentni centar, brzo je urađena potrebna dijagnostika, ekipe… »